Robodock viert tienjarig bestaan

Partyscene Redactie | 18 september 2007
headlines

Robodock brengt voor de tiende keer kunst en technologie samen. Dat gebeurt van 19 t/m 22 september.

Op woensdag 19 september gaat op de NDSM-werf in Amsterdam het vierdaagse spektakelfestival Robodock van start. Het unieke festival bestaat dit jaar tien jaar en dat wordt gevierd met een knallende programmering. Letterlijk zelfs, als we de organisatie mogen geloven. Speciaal voor deze jubileumeditie is een programma samengesteld met internationale ‘state of the art’ projecten die nergens anders in Europa te zien zijn. Robodock toont onvoorspelbare combinaties van spektakeltheater en vuurshows tot industriële installaties, multimedia en muziek.

serpent mother

De programmering is gigantisch. Er komen veel internationale acts langs, maar ook Nederland is ruimschoots vertegenwoordigd. Iedere avond is er een muziekprogrammering waar vernieuwende bands en dj’s alle vrijheid krijgen. Zo kun je uit je dak gaan op beats van artiesten als Bong-Ra, Legowelt (live), Hakki Takki, Kiki, Steven de Peven, Aardvarck, Lilian Hak en Matik. Van Nederlandse bodem heeft Merlijn Twaalfhoven een compositie gemaakt voor de Large Hot Pipe Organ. Verder is er The Flaming Lotus Girls, uit San Francisco, dat de Serpent Mother presenteert, een vijftig meter lange installatie in de vorm van het skelet van een slang, die sissend en vuurspuwend op haar ei broedt. Ook Survival Research Labs doet een show. Dit beruchte kunstenaarscollectief heeft de reputatie  ‘the most dangerous shows on earth’ te geven waarbij het publiek niet wordt gespaard.

Het eigenzinnige Robodock is een waar orgasme voor oog en oor en een absolute ervaring die je niet mag missen. Het thema van deze festivaleditie is Ritme en Tijd / Tien jaar Transformatie. Dit vormt de leidraad binnen het programma, het is de inspiratiebron voor de kunstenaars die aan het festival meedoen en het sluit aan op het Amsterdamse Feel the Rythm-jaar. Robodock is door de jaren heen uitgegroeid tot dé ontmoetingsplaats voor kennisontwikkeling en een internationale broedplaats voor creatieve ideeën.

Robodock – 10 Years:

 

Voor het volledige programma check www.robodock.org, want het is teveel om hier allemaal te noemen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws