Dommelsch stimuleert de Twstd dj contest

Partyscene Redactie | 6 december 2006
headlines

Dommelsch gaat een samenwerking aan met Dennis Luts van het bekende Amsterdamse dj cafe Twstd. Hierdoor maken de winnaars kans om op festivals te draaien die door het biermerk gesponsord worden.
Twstd op Koninginnedag
De dj contest vindt alweer voor het derde jaar plaats, en het dj cafe bestaat reeds vier jaar. De afgelopen maanden zijn 160 talentvolle dj’s de strijd aangegaan om de felbegeerde publieks- en jury prijzen te bemachtigen. Momenteel vindt de aanloop naar de half jaarlijkse finales plaats. De finale van de landelijke competitie wordt gehouden in februari 2007 in Paradiso waar een deskundige vakjury de meest veelbelovende dj van Nederland uit de vier finalisten zal kiezen. Voor de beste dj’s van de contest, en dit is natuurlijk interessant, biedt Dommelsch de mogelijkheid om optredens te geven in Dommelsch muziekcafés, clubs en festivals.

"De Nederlandse dance scene heeft een uitstekende reputatie in de wereld. Met deze wedstrijd zorgen we voor nieuwe aanwas. Diverse dj’s uit de vorige edities zijn doorgebroken in de music & dance scene. Voor finalisten uit voorgaande edities zoals Vincenzo de Bull, Wouter de Moor, Jamie Lie A Kwie, Timbalism en Carlos Valdes is Twstd een belangrijke springplank naar (inter)nationale furore geweest,” aldus Dennis Luts, eigenaar van het dj cafe en medeoprichter en voormalig organisator van Dance Valley. “Het is de grootste dj contest van Nederland in de ‘kleinste club' van Nederland. De samenwerking met biermerk Dommelsch geeft ons de kans om meer bekendheid te krijgen en nog meer te groeien.” aldus Martijn Mischgofsky, de programmeur van Twstd.

De meest opvallende dj’s uit de contest krijgen, middels een uitgebreide nationale tour, het hele jaar de kans zich in de kijker te spelen in Dommelsch muziek café’s, clubs en op Dommelsch evenementen.” aldus Dennis Luts. De winnaar krijgt daarnaast van het SAE Institute een ‘electronic music production’-opleiding tot volwaardig producer en een residency in het café. Ook krijgt de winnende dj een live optreden tijdens Koninginnedag op het Weteringsplantsoen. Radio 3FM besteedt maandelijks aandacht aan de contest en de winnaar van de publieksprijs krijgt een plaats in VPRO’s 3voor12 website.

Meer informatie is te vinden op: www.dommelschmusic.nl en www.twstd.nl. Geïnteresseerde dj’s kunnen nog steeds hun demo CD opsturen naar Twstd dj café, Dommelsch Twstd dj contest, Weteringschans 157, 1017 SE Amsterdam.

Twstd Koninginnenacht

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws