Cocoon outdoor in Rotterdam

Partyscene Redactie | 1 november 2006
headlines

Onlangs vond de eerste editie van de Cocoon clubavond in Nederland plaats, tijdens het ADE in The Sand. In juni 2007 zal er een speciale editie van Cocoon plaatsvinden in Rotterdam, en wel outdoor!

Partyscene sprak met de organisator van de Rotterdamse editie van het populaire concept van Sven Väth en z’n vrinden, Joachim Marijnen.

Tekst: Frank Böhm

Er gaan sterke geruchten dat je in Rotterdam, naast één editie in de Maassilo en één in de Cruise Terminal, een outdoor editie van Cocoon gaat organiseren volgend jaar, en wel naast de Euromast in het park aldaar. Is dit correct?
Green & Blue
Tja geruchten, geruchten, waar rook is, schijnt vuur te zijn en het Cocoon virus verspreidt zich eveneens als een lopend vuurtje door Nederland. Dus ehhh tja het klopt! De Rotterdamse Cocoon opening zal tijdens REMF op donderdag 9 november in Off Corso plaatsvinden. Ricardo Villalobos en Extrawelt live zullen het spits afbijten van de pilot editie van het REMF Festival, naast Rotterdamse helden als Michel de Hey, Alden Tyrell, Gerd en anderen. Dit is tevens naast de kick off van de REMF pilot edtie ook tevens de start van een reeks Cocoon evenementen in de Maasstad. Zo zal de heilige vader van de Cocoon stal vrijdag 22 december het startsein verzorgen van de Cocoon avond in de Rotterdamse Maassilo. Een locatie die naar ons inzien gemaakt is voor de held in Frankfurt. Deze editie pakken we uit met Cocoon en zulllen er naast een vier uur durend optreden van Sven Väth ook andere acts uit de Cocoon stal langskomen waaronder de nieuwste aanwinst Raresh, een primeur in Nederland en een dj om in de gaten te houden te komende tijd. De rest van de line up blijft nog een verassing die de week na REMF bekend wordt gemaakt. Ik kan één ding beloven: het wordt een avond om niet te vergeten. Dan zullen we in 2007 vervolg geven aan de Cocoon events Rotterdam met een zeer speciale editie op 1, 2 of 3 juni. We zijn druk bezig om er iets speciaals en Cocoon-waardigs van te maken. Zo zal het eerste weekend van juni tijdens het REMF festival er een speciale REMF Cocoon editie zijn en ons doel is, omdat het dan (meestal) toch lekker weer is, een outdoor editie te doen ala Green and Blue. De ultieme droom zou inderdaad zijn om dit in de buurt van de Euromast te doen of eventueel op de Wilhelminapier op de de Kop van Zuid waar tevens het REMF circus zijn tenten zal opzetten.

Komt Sven hier ook draaien?

Er zijn nog geen bevestigingen maar dat is natuurlijk wel het doel, het is vlak voor de start van het Cocoon Ibiza seizoen en dus willen we deze editie Cocoon op zijn best laten zien. Dus verwacht een mooie line up met Cocoon toppers waarbij als het aan ons ligt Sven niet mag ontbreken. Maar om het spannend te houden… blijven we nog even vaag!
Green & Blue
Wat vond je van de editie in Amsterdam op vrijdag 20 oktober?

Ik was nog nooit in The Sand geweest en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was! Het was een strakke productie en een volle bak dus complimenten aan Tjeerd en Frenk, de Cocoon collega's uit Amsterdam. Sven draaide erg lekker dus dan weet je dat ‘ie zelf ook in zijn nopjes was. Het deed af en toe een beetje aan alsof je op een event in Ibiza was dus ja dan is het wel erg Cocoon-waardig te noemen lijkt me. Bovendien was de wodka ook erg lekker en dan vind ik het al snel heel erg gezellig!

Tenslotte, in hoeverre zullen jouw edities verschillen van de Amsterdamse edities?

Tja Rotterdam en Amsterdam, zoek de verschillen, ik zou het niet echt weten. Het enige wat ik weet is dat de afgelopen events die we deden met Sven en Cocoon in Rotterdam erg memorabele mooie avonden waren met een hele goede sfeer en een supertof publiek dat er helemaal voor ging. Dus de doelstellingen zijn sowieso om de vorige avonden te overtreffen qua sfeer, locatie en aankleding. En met de acts van Cocoon is er meestal niet erg veel nodig om een goede avond te hebben, of het nu Rotterdam is of Amsterdam. We willen dat het publiek de artiesten en iedereen die betrokken is kan terugkijken op een avond die ze nog lang zal bijblijven in positieve zin en dat iedere nieuwe Cocoon avond in Nederland er eentje is om naar uit te kijken.

Hou de volgende site's in de gaten voor meer info: www.remf.nl, www.soundarchitecture.nl en www.cocoon.net.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws