James Holden in 11

Partyscene Redactie | 2 oktober 2006
headlines

Als er momenteel één dj is die bijna niet te boeken is dan is dat James Holden wel. Na zijn fenomenale mixalbum voor de Balance-serie (deel 005), zijn mixalbum 'James Holden at the Controls' en de vele mooie platen die via z'n Border Community-imperium zijn verschenen, is de goede man bijna niet meer te boeken. Maar er zijn, gelukkig voor de vele fans in Nederland, altijd organisatoren die vooruit kijken en er op tijd bij zijn.

James HoldenDe 11 in Amsterdam heeft zo'n reputatie hoog te houden en dat lukt ze prima. Aanstaande zaterdag zal tijdens een zeer speciale editie van ...is the new... James Holden zijn opwachting maken achter de decks. En dat niet alleen: zij zullen, samen met een paar honderd gelukkige bezoekers, genieten van de mooiste, diepste, duistere en meest frisse elektronische muziek die er op deze aardbol wordt gemaakt. En gedraaid door de man van 2006: James Holden.

Afgelopen zomer was hij nog te horen in Sven Väth's Cocoon tent op het Mystery Land festival en stond hij op talloze andere vooraanstaande festivals en clubs in de hele wereld. Hij is pas 26 en toch wordt James Holden al beschouwd als grondlegger van een nieuwe melodische sound binnen de techno-scene. Een sound die haast synoniem is geworden met zijn label Border Community: diep, meeslepend, melodieus en zowel geschikt voor de dansvloer als voor thuis. Met zijn label richtte hij zich vanaf het begin op het ontdekken van nieuw talent als Nathan Fake, Petter en The MFA. Stuk voor stuk opvallende artiesten die de laatste jaren als kometen omhoog zijn geschoten en die allemaal ook een uitstekende reputatie genieten als producers en live-acts.

Maar Holden is meer dan alleen een succesvolle platenbaas en ontdekker van talent. Met zijn trademark sound van minimale beats in combinatie met meeslepende melodieën heeft James wereldwijd al een steady groep fans opgebouwd. Je kan gerust zeggen dat hij de status heeft bereikt van een één van de meest gewilde DJ's van het moment. Tijdens zijn sets neemt Holden zijn publiek steevast mee op een reis door zijn brede muzikale smaak, nimmer gebonden aan hokjes of genres. Zijn mix-cd's ontvangen doorgaands lovende kritieken, zo ook zijn laatste release 'At the Controls'.

Met zijn overvolle agenda mag de 11 van geluk spreken dat ze deze vreemde eend in de bijt hebben kunnen boeken. Residents Richard Parker en Radar zorgen voor de muzikale inleiding van Holden en doen dat zoals altijd met verve . Een avond om niet te missen dus.

  • Zaterdag_7 oktober
  • ...is the new...
  • DJ's James Holden (Border Community, UK), Richard Parker & Radar
  • VJ's News | Entrée 12 euro | 11_ben_je_zelf pashouders 10 euro
  • 11 | restaurant_bar_club
  • www.ilove11.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws