Full Spectrum twee jaar jong

Partyscene Redactie | 20 september 2006
headlines

Donnacha CostelloDe dance organisatie Full Spectrum bestaat twee jaar en dat betekent logischerwijs tijd voor een feestje! Sterker nog, een heel weekend feest: komende vrijdag in Ekko te Utrecht, en zaterdag samen met Planet Rose in Doornroosje/Nijmegen.

Oliver Koletzki beleeft beide op avonden z'n Nederlandse debuut, Donnacha Costello gooit er in Nijmegen een furieus live-optreden tegenaan en uiteraard zijn er in de personen van o.a. Benny Rodrigues, Nuno dos Santos en Sander Baan ook genoeg nationale artiesten aanwezig.

Als organisatie, bestaande uit een collectief van dj's en party-organisatoren uit Utrecht, heeft Full Spectrum de afgelopen twee jaar keer op keer van zich doen spreken met verrassende avonden vol primeurs en een scherpe visie op dj- en producerstalenten. Hun zogezegd 'andere kijk op techno' zorgde behalve in dicht-bij-huis bolwerken Tivoli en Ekko ook al tot mooie avonden in o.a. 11, Patronaat en Paradiso.

De Ier Donnacha Costello is van origine gitarist en filosoof. Nadat hij via Richie Hawtin/Plastikman in aanraking kwam met techno, raakte hij geobsedeerd door elektronische muziekinstrumenten. Steve Reich, John Cage en Karlheinz Stockhausen deden de rest. In 1999 richtte hij zijn eigen label Minimise op en tekende bij Force Inc. voor z'n debuutalbum 'Growing up in public'. De grote doorbraak kwam in 2004 toen Costello in één jaar tijd de uit 10(!) platen bestaande kleurenserie wist uit te brengen. Donnacha zit met zijn minimal op het randje van new age ambient vanwege de consequent doorgevoerde tonaliteit en zeer toegankelijke akkoorden. Luisterend naar Donnacha Costello waan je je zwevend in een verlaten hoekje van het heelal, losgekoppeld van het moederschip en zonder het vooruitzicht ooit nog gevonden te worden. Oliver Koletzki werd in Duitsland vorig jaar al uitgeroepen tot beste nieuwkomer; nu dan eindelijk de Nederlandse primeur. Iedereen kent ongetwijfeld zijn 'Mückenschwarm' op Cocoon, dé plaat die Alter Ego's Rocker naar de kroon stak. Koletzki is echter veel meer dan vette producties. Op de eerste plaats een erg eigenzinnige electronic sound, daarnaast z'n label Stil vor Talent en knalremixen voor bijvoorbeeld Paul Jackson en Oliver Huntemann. Grijp je kans om eindelijk dit multitalent te aanschouwen, nu nog als dj maar in 2007 als live-act.

Check www.fullspectrum.nl voor meer informatie.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws