PS interview: Peaches

Partyscene Redactie | 22 augustus 2006
headlines

peachesThe Teaches of Peaches en Fatherfucker, eerdere albumtitels. Peaches, oorspronkelijk uit Canada, windt er geen doekjes om. Op haar nieuwe album Impeach my Bush trekt ze opnieuw flink van leer. Op zaterdag 16 september staat ze met haar band op Bazar Curieux in de Now&Wow in Rotterdam.

Tekst: Jesse Voorn

Je nieuwe album klinkt een stuk volwassener dan het vorige?
Peaches: “Ja, dat is wel zo. Ik heb dit album voor het eerst samen met anderen geproduceerd. Ik ben er voor naar Los Angeles gegaan. Daar kon ik lekker werken, feesten aan het zwembad houden en veel mensen uitnodigen. Josh Homme van de Queens of the Stone Age kwam langs voor de bbq en nam zijn gitaar mee, Joan Jett bleef even hangen, allemaal erg leuk. Het album klinkt ook veel vetter dan eerder werk, maar het is nog steeds precies mijn visie. Ik heb veel geleerd op het schrijven van liedjes. Het is tof om een studioalbum te maken dat als Peaches klinkt, zeker omdat ik hiervoor alles alleen deed.”

Waarom wilde je het nu niet weer alleen doen?
Peaches: “Het was allemaal wat makkelijker zo. Ik kon me meer concentreren op de nummers. Maar het is wel een geruststellende gedachte dat ik het alleen kan. Ik weet dat ik een goede producer ben en ik ben blij dat ik mijn eerste twee albums alleen gemaakt heb.”

peachesJe muziek bestaat uit electro, rock en hiphop. Waar zie jij jezelf ergens?
Peaches: “Ik noem het gewoon popmuziek. Ik weet ook niet wat dance is en wat niet. Mensen noemen bepaalde dingen nou eenmaal op een bepaalde manier. Voor mij is het allemaal elektronische muziek. Een gitaar staat voor rock, die draag je als een grote penis. Ik hou van gitaar, hiphop en dikke electro beats. Daar probeer ik dan een mix van te maken. Ook mijn teksten vallen niet altijd in goede aarde. Mensen zeggen dan dat een vrouw niet over zulke dingen mag schrijven. Maar ik ga verder dan de standaard.”

Krijg je veel kritiek?
Peaches: “Mensen vinden mijn teksten schokkend ja, maar als een rapper hetzelfde zegt dan is er niets aan de hand. Ken je dat oude surfliedje, Two Girls for Every Guy? Ik zing Two Guys for Every Girl en mensen zijn daardoor geshockeerd, het voelt bedreigend denk ik. Net zoals ik Fatherfucker zeg in plaats van Motherfucker. Het is zelfs in 2006 niet echt liberaal op deze wereld. Ik draai het allemaal om. Waarom mag ik geen lol hebben?”

Je doet ook dj-sets. Wat is daar leuk aan?
Peaches: “Ik vind dat af en toe erg leuk, gewoon lekker plaatjes draaien. Meestal vraag ik zelf of ik het ergens kan doen, want normaal gesproken speel ik natuurlijk live. Het draaien van goede muziek is leuk en peachesik kan m’n nieuwe tracks draaien en gelijk de reacties van de mensen zien. Dat is super. Mensen trekken het ook wel en vinden het leuk. Weer even een andere kant van Peaches.”

Maar je blijft live wel prefereren?
Peaches: “Ja, dat rockt toch meer, zeker nu ik een echte band heb. Ik vind het te gek om met hen te spelen. Ik wil boven alles gewoon plezier maken en goede muziek maken en wel op mijn manier. Ik heb in zes jaar tijd ook een vaste schare fans opgebouwd en dat vind ik erg leuk. Vanuit daar ga ik nu verder.”

Voor meer info surf je ook naar www.peachesrocks.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws