Juanes: Meer dan een zanger

Partyscene Redactie | 9 mei 2006
headlines

Het heeft even geduurd, maar ook Nederland is uiteindelijk gevallen voor Juanes. Hier is hij nog niet zo heel lang bekend, maar heel Zuid-Amerika was al lang in de ban van hem.

Vroeg je twee maanden geleden nog of iemand Juanes kende, dan had je geluk als iemand zijn hit “A dios le Pido” van een paar jaar geleden herinnerde. Nu is hij niet meer uit de Hitlijsten weg te denken. Zijn nieuwe CD “Mi Sangre” (mijn bloed) is een geweldige CD, met onderandere de nummer 1 hit, La Camisa Negra.

Juanes

Juanes, voluit Juan Esteban Aristizabel, is na Shakira de nieuwste sensatie uit Colombia. In tegenstelling tot de meeste Latino-sterren houdt Juanes niet vast aan de clichédeuntjes, die elke zomer wel weer voorbij komen, de Latijns-Amerikaanse one-day-flies. Nee, deze muzikale held, combineert de klassieke Latijns-Amerikaanse muziek met rocksounds en maakt deze combinatie swingender dan ooit.

In Zuid-Amerika heeft Juanes al vele prijzen op zijn naam staan, waaronder 9 Grammy’s en 5 MTV awards. Ook in Spanje scoort Juanes hit na hit en zelfs in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland en Italië staat hij op nr.1 en eindelijk heeft hij ook de Nederlandse harten weten te veroveren.

Eindelijk eens een ster zonder sterallures, want Juanes mag dan wereldberoemd zijn, hij blijft met twee benen op de grond staan. Bovendien zet hij zich in voor verschillende goede doelen. Zo is hij YouthAIDS Ambassadeur en zet hij zich actief in voor “Colombia sin Minas”, hiermee strijdt Juanes voor een Colombia zonder mijnen, omdat deze nog dagelijks slachtoffers maken in Colombia. Een zanger met hart voor zijn land.

Juanes blijkt dus niet zomaar een nieuwe ster te zijn, hij is meer en dat is juist wat hem zo leuk maakt. We waren wel weer toe aan iets nieuws!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws