Deborah’s trip

Partyscene Redactie | 15 februari 2006
headlines

Club 69Divertirse, sangre, amor, ritmo, sexo y mucho mas... Palermo Hollywood, Buenos Aires.

Een avond met breakdance, veel extravagantie, `over the top` acteurs, geweldige travo´s, meiden in strings, en verschillende shows… Club 69 is dé nacht van Buenos Aires en na 7 jaar bijna legendarisch te noemen. Het maakt niet uit aan wie je het vraagt maar de donderdagnacht staat gereserveerd voor Club 69, Niceto Vega.

De show begint al tijdens het moment van binnenkomst. Een aantal ontblote bovenlichamen, dik opgemaakte sexy meiden en verschillende travo`s, verwelkomen de feestgangers met bloemen, waaiers en omhelzingen.

De avond wordt geopend door een spetterende zaal performance van een aantal breakdancers. Daarna komen de acteurs in actie. In pikante outfits komen ze regelmatig aan palen en podia op wieltjes, door het publiek gereden. Boven in de kleedkamers wordt er de hele avond door hard gewerkt aan kostuums en make up. En er is absoluut veel oog voor detail. De kostuums en outfits zijn over the top, extravagant, een tikkeltje kitsch maar dat hoort allemaal bij het gevoel van de avond.

Club 69De uiteindelijke show is een groot spektakel: veel kleuren, licht, pruiken, gigantische jurken en special effects. De acteurs dansen, zingen en stralen een ongelofelijke energie uit. In de loop van de diepe nacht en vroege uurtjes gaat het er steeds heftiger aan toe. Zowel de acteurs als het publiek gaan letterlijk helemaal `los`. Het is jammer dat Club 69 al een beetje ontdekt is door de jonge toeristen maar het blijft een absolute hotspot voor de Argentijnse hippe partypeople.

Een interview met Ramiro, een van de acteurs van Club 69:

Kun je je even voorstellen?
Ramiro Maximiliano Coll, 33 jaar, acteur. Heb verschillende dingen gedaan in mijn leven maar sinds 1997 ben ik full time acteur, mijn grote passie.

Waar staat Club 69 voor?
De avond is ooit begonnen voor een kleine groep mensen die een leuke tijd wilden hebben. Dit is inmiddels uitgegroeid tot één van de populairste nachten in Buenos Aires. Een nacht waarin iedereen zich voor even in een andere wereld begeeft. Verschillende personages nemen je vanaf het begin tot het einde mee in een grote wereld van fantasie en spel.

Club 69En hoe verloopt de avond?
Iedere show en iedere week heeft een ander thema, bijvoorbeeld: Romeinen, Mexicanen, gauchos, carnivoren, superheroes etc. De main show duurt ongeveer 5 minuten, waarbij de characters een show neerzetten met de nadruk op humor en sensualiteit. Aangezien het thema iedere keer wisselt, werken we iedere week aan een andere choreografie die bij het thema en de sfeer van die avond past.

Verder zijn er zijn twee groepen: La Compania Inestable del 69 en La Crew69. De eerste bestaat uit 12 acteurs en zijn verantwoordelijk voor de main show. La Crew69 bestaat uit 4 breakdancers, 2 b-boys en 2 b-girls die de zaal openen met een breakdanceperformace en als eerste het podium betreden. 

Club 69Wat is er zo speciaal aan deze avond?
Wat wij doen is nergens anders te vinden. Dat maakt het zo bijzonder. Zo is de ontvangst zeer belangrijk, iedere keer met een kusje en een omhelzing. Nadat de breakdancers de avond hebben geopend betreden de acteurs het podium om de fantasie van de avond neer te zetten. Wij laten ons meeslepen door het gevoel van de avond. Daarnaast is de show is zeer interactief en kunnen de mensen hun eigen fantasiën gaan gebruiken.

Wat voor publiek kom er in Club 69?
Tijdens Club 69 kom je echt de meest uiteenlopende mensen tegen... Verschillende persoonlijkheden met diverse kledingstijlen, seksuele voorkeuren en muzieksmaken.

Wat vind je van het (nacht)leven in Buenos Aires?
BSAS is een schitterende stad met talloze mogelijkheden; musea, dicotheken, cultuur, veel evenementen en goede restaurants. En het nachtleven? Echt super... Buenos Aires leeft `s nachts... Ik ben vaak in Palermo (het Soho van Buenos Aires) te vinden of La Costanera met de grote clubs en discotheken.

Club 69Er is veel veranderd in het nachtleven van Buenos Aires sinds het Cromagnon (brand tijdens een concert waarbij meer dan 200 jongeren om het leven kwamen) drama. Kun je me daar iets meer over vertellen?
In het begin van 2005 was bijna alles verboden. Er werden nieuwe regels gesteld. Dit tot groot gevolg voor de talloze discotheken en bars. Veel plekken moesten drastische maatregelen nemen en hun deuren sluiten. Hierdoor zijn de mogelijkheden, voor een stad die `s nachts leeft, ontzettend verminderd. Tegenwoordig zijn er minder uitgaansmogelijkheden maar de plekken die er zijn, zijn wel veel veiliger.

Ik hoorde dat Club 69 on tour is geweest?
We zijn kort geleden met Club 69 on tour geweest door Brazilië. Ook stonden we met ons nieuwste project ElektroCabaret in Pilar, iets buiten Buenos Aires: een spectaculair feest op een grote estancia (landhuis) met de gehele avond verschillende shows.

En wat zijn de toekomstplannen?
ElektroCabaret over de hele wereld!

Check Deborah's weblog hier!

Fotograaf: Marc van der Aa

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws