Gaypride weerstaat zon en regen

Partyscene Redactie | 7 augustus 2005
headlines

Het was weer een groot succes; de Gaypride parade door de grachten van Amsterdam. Boot na boot, met elk een eigen thema en muziek, voer aan het publiek voorbij. De grachten en bruggen stonden vol met publiek uit binnen- en buitenland.

volop publiek voor en achter..

Beschenen door de zon leek het een tropisch (water)bal, wanneer de regen viel was het een puur Hollands feestje. Paraplu’s werden vanuit het niets tevoorschijn getoverd en niemand leek er zich wat van aan te trekken. Het toegestroomde publiek, maar vooral de feestende gay people op de boten maakte het niet uit of de zon ze bescheen of de regen ze afkoelde.

gaypride 2205Gaypride 2005

Bukken voor een brug of een knipoog naar die leuke jongen op de woonboot, onze gay boys én girls bezorgden zichzelf en alle toeschouwers weer een kleurrijke en vrolijke middag langs de Amsterdamse grachten.

gaypride 2005gaypride 2 005

Behalve clubs, radiozenders en bedrijven (Shell collega’s mochten uit hun schelpje kruipen en samen voor deze dag van geel op rood overstappen) waren ook het Rode Kruis, het Aidsfonds en Amnesty van de partij om ondanks de feestelijkheden ons niet te laten vergeten dat er nog een hoop aan bewustmaking gedaan dient te worden. Nog steeds heeft niet iedereen op de wereld vanzelfsprekend toegang tot aidsremmers, zijn mensen niet goed voorgelicht en worden homo’s vervolgd wegens hun sexuele geaardheid.

Gaypride 2005Gaypride 2005

De hele stad leek bevangen door het gayvirus, de roze kleuren en kleding van sympathisanten kleurden de straten. De Regulierdwarsstraat stond bijkans te stuiteren tot in de vroege uurtjes en Gerard Joling, Boney M en zelfs Vanessa werden maar weer eens van stal gehaald. Gaypride alom en dat verdiende absoluut een feestje!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws