PS Interview: The Glimmers

Partyscene Redactie | 10 maart 2005
headlines



Tekst: Jesse Voorn

DJ-Kicks is een befaamde serie mixalbums, die eerder werden samengesteld door onder meer Tiga, Thievery Corporation en Carl Graig. Hoe komen jullie in dat rijtje beroemdheden terecht?
Mo: “Omdat we al aangeschreven stonden als hele goede dj’s. We draaien de laatste tijd erg veel en we hebben ons wel bewezen. Daarnaast hebben we een aantal uitstekende remixen gedaan voor acts als New Order en Phoenix en dat is de mensen bijgebleven.”

Jullie stonden ook al op de cover van het toonaangevende Britse DJMag.
Benoeli: “Dat hadden we zelf ook niet verwacht en het is een hele eer. Erg cool en ook een stukje erkenning.”

Jullie draaien werkelijk van alles door elkaar, van rock naar house en new wave naar electro. Vanwaar die veelzijdigheid?
Benoeli: “We blijven natuurlijk wel bij met het nieuwe werk dat er uit komt, maar we draaien vooral veel platen die we zelf al jaren in de kast hebben staan. Die proberen we dan weer naar 2005 te vertalen. Dat doen we bijvoorbeeld door een nummer te bewerken en het net even een ander tintje te geven. Het grappige is dat veel van die oude muziek nu nog steeds goed en up-to-date klinkt.”

Retro is in. Handig is dat voor jullie?
Mo: “We hebben nooit anders gedaan, dus dat valt wel mee. We willen ons publiek gewoon een fijne avond bezorgen. Het oudere publiek vindt het te gek om die oude nummers nog eens te horen en voor de jonge mensen is het een verrijking, want die luisteren vaak naar van die uitgekauwde electro.”

Op jullie DJ-Kicks staat toch ook veel electro en zeker ook wat hits?
Benoeli: “Maar wel de beter nummers, die niet te erg voor de hand liggen en die toch ook niet op iedere compilatie staan. Het aanbod is erg groot, maar wij doen wel ons best om uit die enorme hoeveelheid muziek de vergeten pareltjes op te duikelen en er wat creatiefs mee te doen. Wij willen niet aan trends voldoen, hoewel veel van die oude muziek dus toch weer in is.”

Waar zijn The Glimmer Twins?
Benoeli: “Dat was vroeger onze naam, maar die hebben we vorig jaar dus veranderd in The Glimmers. The Glimmer Twins bleek een Rolling Stones coverband te zijn en bovendien had iedereen in Groot-Brittanië het gemakshalve al over The Glimmers. Daar waren we dus snel uit. Er is in Frankrijk trouwens ook al een bluesband die The Glimmers heet, maar goed, je kunt niet bezig blijven.”

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws