Tientallen topfilms aan het strand

Partyscene Redactie | 14 september 2004
headlines


Anders dan het nogal elitaire Internationale Filmfestival Rotterdam draaien er in Vlissingen en Scheveningen ook een aantal grote Hollywood-producties. Zo is er een retrospectief van de beroemde regisseur Milos Forman. Hij maakte films als ‘Amadeus’, ‘The people vs. Larry Flynt’ en ‘Man on the Moon’, die allemaal op het festival te zien zijn.
Veel wordt verwacht van van ‘Eternal Sunshine Of The Spotless Mind’ met Jim Carrey en Kate Winslet in de hoofdrollen. Regisseur Michel Gondry maakte naam met bijzondere tips voor Björk, The White Stripes en The Chemical Brothers, alvorens over te stappen op het grote werk.
Ook de veelbelovende ‘housefilm’ ‘One Perfect Day’ is opgenomen in het programma. Met muziek van Underworld, Orbital en Groove Armada is de soundtrack van die Australische film alvast dik in orde.
Naast films biedt het programma ook concerten, talkshows met regisseurs en acteurs en lezingen.
Het festival Film By The Sea duurt in Vlissingen nog tot en met zondag 19 september. Scheveningen haakt aan van dinsdag 13 tot en met vrijdag 17 september met voorstellingen in het grote Pathé-theater.

Meer informatie vind je op www.filmbythesea.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws