JEFFERSON’S HIGH FIVE 113

Partyscene Redactie | 21 april 2004
headlines


Behalve Martin Solveig’s ‘Rocking Music’, is er nog niet zo heel veel te koop. Met een beetje mazzel kon je de white labels vinden van Shapeshifers’ “Lola’s Theme”, en vorige week kwam ook Danny Howell’s “Dusk till dawn” uit.
Ik zal wel weer op de zaken vooruit lopen, want het is tenslotte pas half april.
Het zomerseizoen moet nog beginnen, dat is waar de meeste labels op wachten.
We wachten nog wel even mee....
Met wat moeite, heb ik toch ook deze week weer 5 fijne plaatjes uitgezocht.


TIGA – PLEASURE FROM THE BASS /PIAS
Na de megahits ‘Sunglasses’ en ‘Hot in here’, komt Tiga sterk terug met deze nieuwe 12”.
Het is een enkelzijdige persing, waarschijnlijk met de originele versie. Het is een soort kruising tussen Prince en Romantony, met een dikke bas en hier en daar wat acidsounds.
Ik hoop alleen niet, dat deze plaat weer zo wordt gehyped als zijn vorige producties!

JEZUS BAKFLIP – SUSHI ROLL /UNDO
De makers van dit moois, krijgen wat mij betreft een Gouden Kabouter voor meest bizarre artiestennaam. Want hoe kom je op een naam als Jezus Bakflip? Daar houdt het niet mee op, want ook de tekst is heel apart. Die gaat namelijk over de japanse lekkernij Sushi! De Mainmix vind ik het fijnst, zeker met dat funky disco-tussenstuk. Raar plaatje, maar wel erg lekker.

SHUR I KAN – GENERATIONS /FREERANGE
Freerange komt weer met een nieuwe 12”, ditmaal van Tom Szirtes, beter bekend als Shur-I-Kan. Behalve het origineel, staan er nog 2 remixen op van ‘Generations’. Het gaat mij met name om de remix van Jamie Odell, oftewel Jimpster. Diep, jazzy en zoals we van hem gewend zijn en ook nog goed geproduceerd. Strandplaat!

PASCAL FEOS – FLASHBACK RMX /PLANET VISION
Dit is een 12” met remixen van Pascal Feos tracks, ‘Flashback’ wordt onder handen genomen door Steve Bug en ‘Self Reflexion’ wordt geremixt door Jean F. Cochois. Die meneer Cochois is niemand minder dan Timewriter, die na lange tijd weer wat van zich laat horen. En wat een geweldige remix is het geworden, ditmaal gaat hij richting Peace Division. Het is wat steviger dan zijn Timewriter producties, maar zijn typerende warme sound is ook hier aanwezig. Top!

ERICKE – MAKE YOU SMILE /LITTLE MOUNTAIN
Ik heb de originele white label al enige tijd in mijn bezit, maar nu is Erick E’s nieuwste productie eindelijk officieel uit. Sander Kleinenberg tekende de plaat voor zijn eigen label, Little Mountain. Behalve het (proggy) origineel, staat er ook een goede remix van het Spaanse talent Dr. Kucho op de 12”.
Pete Tong draait ‘Make you smile’ al enige tijd in zijn programma ‘Essential Selection’ op BBC1. Dit zal de grenzen zeker verder openen voor Erick E!

Klik hier om naar de tracks te luisteren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws