JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 9 december 2003
headlines


De basis van mijn column was een stuk onvrede en teleurstelling over de gang van zaken omtrent mijn residency. Ik wilde mijn ongenoegen tot uitdrukking brengen en verwoordde dit in een ‘aanvallend’ stukje. Of dit de beste manier was kun je je afvragen, maar het ging mij niet om het ‘afbranden’ van mensen, het ging me meer om het grote geheel. Wat mij betreft is alles erover gezegd en gaan we weer verder met ons leven. Ik wil nog wel iedereen bedanken voor zijn of haar reacties, zeker ook collega Victor Brand die, als een wijze Boedha, één en ander wist te relativeren.

Afgelopen weekend nam ik een kijkje in Amsterdam’s nieuwste aanwinst, club Jimmy Woo. En ik werd blij verrast, de inrichting van de bovenbar is erg sfeervol en erg Oosters, maar de echte verrassing is het clubgedeelte in de kelder. Behalve de meest relaxte en meest luxe Dj-booth van Amsterdam (met ligbank en koelkastje), misschien wel van heel Nederland en het sublieme Function One Soundsystem, is het plafond met 1001-en 1 bewegende lampjes de gimmick van de club. Je waant je in een of andere videoclip, echt cool! De muzikale invulling wordt verzorgd door o.a. Wannabe a Star, Cassie 6, Rushhour crew, Wix.

1- PERCY X en MARK BROOM – LADY KILLER /SOMA
Dit label kan weinig fout doen voor mij, keer op keer weten ze bij Soma de beste producers te vinden. Ditmaal zijn het Percy X en Mark Broom die met ‘Lady Killer’ techno en disco samensmelten. De beste elementen uit beide stromingen brengen ze samen en het resultaat mag er zijn, uplifting en toch diep. Aangezien ik niet van al die genrehokjes houd (House=House), juich ik dit soort kruisbestuivingen van harte toe.

2- HOXTON WHORES – SMOOTHE /WHITE
De Hoxton Whores zijn momenteel de onbetwiste koningen in het opleuken van House classics zonder officiele toestemming van de desbetreffende artiesten. De Whores bestaat uit Gary Dedman, Kevin Andrews, James Reynolds en Josh Powell, die allemaal al hun sporen hebben verdiend. Deze keer namen ze het nummer ‘Smoothe’ van Phurry Freaks onder handen, wat geweldig uitpakt. Het was al een prettig nummer, maar deze remix maakt de track weer up-to-date.

3- JOHN TEJADA – BREAKOUT /PALETTE
Gelukkig verschijnen de laatste tijd met grote regelmaat verse producties van Tejada. Dit is de nieuwste release op zijn label Palette, er staat voor 2004 een album gepland op Immigrant Records (ik ben zeer benieuwd!). Op deze 12” staan ‘sounds’ meer centraal dan mooie composities, zoals verwacht weer uitstekend gedaan door meneer Tejada. Mijn favo-track is ‘Rendered Players’, waarin Tejada de basloop van GusGus nieuw leven inblaast.

4- CHICKEN LIPS – SKIN BAD /K7
2003 is een belangrijk jaar geweest voor de heren van Chicken Lips, ze stelden 2 compilaties samen en hadden met ‘She’s not in’ een grote clubhit te pakken. Hun sound, een combi van Electro/Disco/House/Pop, komt niet uit de lucht vallen, want de boys zijn al jaren muzikaal actief.
Misschien ken je ze nog wel onder de naam Bizarre Inc (‘Playing with Knives’). ‘Skin Bad’ is de extra track op de K7 compilatie DJ-Kicks.

5- MINDPRINT – SING IT /ELAN BLUE
Mindprint ( Mark Knight en Kevin Brooks ) komt met een nieuw werkje op het sublabel van Elan, genaamd Elan Blue. Op dit label worden de wat minder commerciele uitgebracht, het label is trouwens van Ian’45’ Carey (Soul Providers). De Dub is een stevige groover met een techno-achtige loop en bevat alle ingredienten om een dikke clubhit te worden.

Klik hier om naar de tracks te luisteren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws