Deaf Valley in Nighttown laat doven dansen

Partyscene Redactie | 1 januari 2003
headlines


Deaf Valley organiseert zaterdag 15 maart in [URL1] een muziek- en dansspektakel voor 300 doven en 300 horenden. Onder vlag van Stichting SWEDORO (Stichting Welzijn Doven Rotterdam) werken doven en horenden vanuit allerlei disciplines samen. Deaf Valley laat zien dat het verschil tussen doven en horenden kleiner is dan je zou denken. “Doven hebben dezelfde interesses en problemen als horenden. Toch leven doven vaak in een eigen cultuur en komen horenden en doven nauwelijks in contact met elkaar. Juist het bij elkaar brengen en het leren kennen van beide culturen leidt er toe dat er meer inzicht en begrip voor elkaar komt”, aldus de organisatie.[PIC1]
Op de avond zijn bands, DJ’s en VJ’s aanwezig, maar juist de VJ’s nemen tijdens Deaf Valley een belangrijke rol in. Het draait namelijk niet alleen om wat je hoort, want de helft van het publiek kan niets horen, maar vooral om wat je ziet en voelt. Het danspubliek beleeft de muziek dan ook op een andere manier dan normaal. Het volume is minder belangrijk, maar de diverse bastonen die je voelt wel, de vloer trilt op het ritme van de muziek door middel van bepaalde trillingseffecten en VJ’s laten via beelden zien hoe de muziek klinkt. Op deze manier kunnen doven en horenden dit voor een keer op een party op andere manier ervaren dan ze gewend zijn.

Dat uitgaan niet alleen om muziek draait, maar ook om mensen te ontmoeten, om te dansen, te praten en te flirten is bekend. Om de doven en horenden met elkaar te laten communiceren heeft de organisatie een universele taal ontwikkeld. De uitleg van deze taal kun je vinden op de site van Deaf Valley. Wil het communiceren toch niet lukken dan kun je op de avond zelf altijd één van de doventolken raadplegen die rondlopen.

DEAF VALLEY
15 maart 2003
Nighttown, Westkruiskade 26-29
Kaartverkoop start 1 februari: entree €10,-
aanvang: 20.00u tot 04.00u

(toegevoegd:11-03-2003/11:32)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws