Sound Architecture viert 5 jarig bestaan met Sven Vath

Partyscene Redactie | 3 mei 2003
headlines


Sound Architecture werd opgericht uit liefde voor de elektronische dansmuziek en is uitgegroeid van een hobby tot een gevestigde naam in de Rotterdamse dance scene. Wij zijn er dan ook trots op om te kunnen zeggen dat wij er na 5 jaar nog steeds zijn. Het is lange weg geweest met ups en downs maar in ieder geval met een heleboel muzikale hoogtepunten.

Deze gebeurtenis roept om iets speciaals, iets dat nog nooit in Rotterdam gedaan is. Wij hebben juist dat gevonden. De DJ die nog nooit in Rotterdam gedraaid heeft gedurende zijn hele carrière...

Vanaf het prille begin van de elektronische muziek in Duitsland is hij een van de belangrijkste personen geweest in de dance scene. Vanaf zijn achttiende weet hij al menig draaitafel te beroeren in toonaangevende clubs wereldwijd. Hij begon in Frankfurt's Dorin Gray club, waarna hij besloot om voor zichzelf te beginnen. Dit resulteerde in de Omen club, ook gesitueerd in Frankfurt. Die onderneming hield de Duitser maar liefst tien jaar vol, maar aan alles komt een eind, zo ook aan de Omen club. Vervolgens reisde de Duitser de hele wereld rond op zoek naar inspiratie en een nieuw avontuur. Die volgde er in de vorm van Cocoon. Dit werd zijn nieuwe eigen label en clubavond, daarmee sloeg hij twee vliegen in een klap. Elke zomer heeft hij zelfs zijn eigen Cocoon avonden in Amnesia op Ibiza, dat eveneens een groot succes is gebleken.

Door zijn boekingen op evenementen als Awakenings, Sensation en Innercity is Sven op dit moment voor vele kaaskoppen de beste DJ ter wereld. Hij heeft tijdens die appearances namelijk bewezen dat hij tot grootse dingen in staat is. In 2002 kwam zijn nieuwe album Fire uit waarbij hij toen een optreden in de Powerzone in Amsterdam deed. Nu op 17 maart 2003 komt het remix-album genaamd Fireworks uit met daarop remixen van bekende en nog minder bekende producers en dj's. Off Corso zal een van de eerste clubs zijn die hij voor deze wereld tour aan zal doen. Dus vol inspiratie van zijn verblijf in het verre oosten zal hij de tent volledig op zijn kop zetten.

Supported by joachim and Joris Voorn -live- [sound architecture recordings]

Foyer electronics and deep minimal house architecture
Estroe [mazzo] El Casa [clone] Steffi [klakson] Seutek [electrorock]

(toegevoegd:05-03-2003/17:18)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws