JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 28 januari 2003
headlines


Dit in tegenstelling tot miljoenen anderen, die regelmatig MP3’s op hun harde schijven downloaden. Zoals bekend is dit voor de detailhandel en de artiesten nadelig, er worden minder plaatjes verkocht en de artiesten krijgen geen geld van de illegaal gedownloade nummers.

Peter Gabriel organiseerde daarom vorig jaar de eerste ‘Digital Download Day’, waarop je gratis allerlei tracks kon downloaden. Mits je was aangemeld op de officiele site van DDD.
Het bleek een succes, daarom wordt deze dag ook dit jaar gehouden en wel op 21 maart. Een leuk initiatief, maar of het werkelijk helpt is nog maar de vraag.

Zolang platen en cd’s zo duur blijven, zal men alternatieven gaan zoeken die minder kostbaar zijn. En zolang er aanbieders als Kazaa blijven bestaan zal er niks veranderen. Toch blijft het mooi om te zien dat er zoveel mensen gek zijn van muziek en ze zich door niks laten tegen houden.

1- GUS GUS – DAVID (UNDERWATER)
Dit viertal is afkomstig uit IJsland en bestaat sinds 1997, het jaar waarin hun debuutalbum werd uitgebracht. Hun nieuwste productie is genaamd David en is uitgebracht op 2 verschillende 12”-es. Ik heb gekozen voor de schitterende remix van Darren Emerson, die het geheel een proggy/techy sfeer geeft en toch de vocalen in hun waarde laat. Erg fijn!!

2- LANCE DESARDI – TOM’S RIDE (BLUEM)
Lance Desardi is de helft van het duo Undercover Agency, en laat horen dat hij alleen ook zijn mannetje staat. Op het kwaliteitslabel Bluem van Halo Varga komt Desardi met een mooie 12” op de proppen. ‘Tom’s Ride’ is een prima deephouse track, terwijl op de andere kant meer uptempo tracks te vinden zijn.

3- PETER PRESTA – SAY GOODBYE (BOO)
Op deze 12” staan twee nummers , die door Bush ( het zusterlabel) artiesten werden geremixt. CZR krijgt een funky behandeling door niemand minder dan Joey Beltram, terwijl Peter Presta door Sean Colt onder handen werd genomen. Beide remixen pakken goed uit, al gaat mijn voorkeur uit naar de Peter Presta track.

4- JAY TRIPWIRE – DENVER DINER E.P (HOUSEHOLD)
Household is een relatief nieuw label, dit is de tweede release tot nu toe.
De uit Canada afkomstige Jay tripwire, bekend van releases op o.a. Tango en Big Chief, komt met twee lekkere tribal nummers. Voor wie geen genoeg kan krijgen van dubby baslijnen, funky percussie en dikke grooves.

5- SOULSEARCHER – FEELIN’ LOVE PART 2 (SOULFURIC DEEP)
Hoewel ik geen grote fan ben van ‘happy vocals’, vind ik deze release op Soulfuric lekker genoeg om in mijn top 5 te vermelden. Dat komt,omdat deze mix van (upcoming talent) Axwell me doet denken aan de garagesound van halverwege de jaren ’90, toen house nog house was. Vette vocalen van Donna Allen, by the way.

Klik hier om naar de tracks te luisteren
(toegevoegd:28-01-2003/10:16)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws