Nighttown niet failliet

Partyscene Redactie | 30 december 2002
headlinesAl een tijd zijn er steeds meer negatieve geluiden rond het Rotterdamse poppodium (annex nachtclub) Nighttown te horen. Van gedoe met portiers tot een zwabberende programmering: het lijkt aan de Westkruiskade niet op rolletjes te lopen. De afgelopen maanden culmineerden de perikelen in een uittocht van diverse belangrijke medewerkers. Vooral in de afdeling dance vielen grote gaten. De belangrijkste programmeurs hielden het de afgelopen maanden voor gezien.
Een betrouwbare bron licht toe: “Het personeel is de wacht aangezegd en alle schuldeisers is gevraagd de schulden kwijt te schelden. Ze willen een doorstart maken met het poppodium. Maar de dance programmering wordt vanuit Nighttown volledig gestaakt. Ik geloof dat ze de benenedenzaal (basement red.) willen gaan verhuren aan derden.” De Nighttown woordvoerder spreekt dit pertinent tegen: “We hebben de programmering juist onlangs omgegooid. Avonden als Urbantown zijn een groot succes waarmee we in het komend jaar gewoon doorgaan. Het personeel is niet ontslagen.”
Goed. Maar wat is er dan wel aan de hand? Nighttown: “We ontkennen niet dat de BV Nighttown in een slechte situatie verkeert.” Hiervoor worden twee belangrijke oorzaken genoemd. Ten eerste is dat de enorm toegenomen concurrentie, ten tweede zijn dat de al veel te lang uitgestelde verbouwplannen.
De afgelopen jaren werden in Rotterdam in rap tempo vernieuwende clubs als Now&Wow, Off_Corso, Thalia Lounge en Las Palmas geopend.
Volgens ingewijden is Nighttown ten onder gegaan aan een typisch geval van mismanagement. “De ene keer werd dit besloten en dan weer dat. Er was vanuit het management te weinig betrokkenheid bij de dagelijkse gang van zaken.” Nighttown ontkent dit met klem: “We hebben deze zomer juist allerlei concepten uitgeprobeerd om te kijken wat het best werkte.” Wat in ieder geval uit de wereld geholpen dient te worden is dat Nighttown failliet zou zijn. De Stichting Nighttown verkeert in prima staat. Het is slechts de BV waar de dance-feesten en andere commerciële activiteiten zijn ondergebracht die in een slechte situatie verkeert.
Wie zich geroepen voelt daar een bijdrage aan te verlenen maakt nu overigens kans. Op de site van Nighttown wordt een medewerker “ter versterking van de financiele administratie” gevraagd. Deze plek is nog steeds vacant.
Nighttown blijft de komende dagen en ook in het nieuwe jaar gewoon open.

(toegevoegd:30-12-2002/13:12)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws