Armin van Buuren ‘meester’ achter de draaitafels

Partyscene Redactie | 12 juni 2002
headlines


Een beroemd DJ/ producer die de hele wereld over reist en ook nog eens een zware studie rechten voltooid. Je denkt dat het niet bestaat, maar het kan wel. Armin van Buuren is het levende bewijs.

Op dit moment is Armin in Amerika om te draaien in diverse clubs in Miami. Armin kon ons dus niet te woord staan, maar Marc van der Haas van United Recordings(Armin’s platenlabel) wel.

”Armin is al afgestudeerd. Voor zijn scriptie ‘Het nut van Stemra’ over auteursrechten haalde hij een 7. De officiële Bul-uitreiking is 19 december. Er komt geen groot feest. Enkel een borrel voor bekenden en vrienden zoals een echte Leidse student betaamt.”

Armin begon de opleiding om uiteindelijk advocaat te worden. Draaien en producen waren ‘slechts’zijn hobby’s. Toen Armins carrière drie jaar geleden in een stroomversnelling raakte, wilde hij alsnog doorgaan met zijn studie. Een moeilijke combinatie: “Op gezette tijden ging dan ook echt de deur bij hem op slot. Wanneer hij moest leren voor tentamens of bezig moest zijn met zijn scriptie. Daar werd met de boekingen ook rekening mee gehouden. Nu heeft hij dan zijn bul, maar ik zie het niet gebeuren dat hij na zijn carrière als DJ nog aan de slag gaat in de advocatenwereld.”

De studie duurt 4 jaar, maar Armin deed er 7 jaar over (de gemiddelde rechtenstudent doet er 6 jaar over). “Armin is altijd vol blijven houden. Hij was er op gebrand dat hij deze studie zou voltooien. Toen hij begon met de studie was hij namelijk nog niet zo succesvol als nu. Een paar jaar geleden had hij nooit kunnen denken dat hij nu de nummer 5 van de wereld zou zijn.”

Zondag komt Armin terug uit Amerika, dan gaat hij nog even 3 dagen naar Roemenië om de nieuwe clip voor ‘Yet another day’op te nemen. En dan is hij ruim op tijd aanwezig in Nederland om zijn bul in ontvangst te nemen en bij de release van zijn nieuwste plaat te zijn. ‘Yet another day’ is samen met de zanger van Genesis Ray Wilson en wordt 27 januari gereleased.

(toegevoegd:06-12-2002/17:15)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws