JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 11 december 2002
headlines


Welnu, het programma heet “Idols’, wat elke vrijdagavond (herhalingen op woensdag!) wordt uitgezonden op RTL 4.

De opzet is om een clubje getalenteerde zangers/performers bij elkaar te zoeken, en daarmee een groep te formeren, die club zal dan de studio ingaan en optreden door het land. Hiervoor worden in het hele land audities gehouden, en om deze audities gaat het nu.

Want als je ziet wat voor mensen er op af komen, begin je bij voorbaat al te grinniken. Met plaatsvervangende schaamte en met gekromde tenen zie je een leger aan debielen voor een jury auditie doen. De jury is genadeloos in haar oordeel, dit in combinatie met de vertoningen van de kandidaten, levert prachtige televisie op.

Sommige mensen zouden tegen zichzelf in bescherming moeten worden genomen. Maar niet voordat ze hun kunstje hebben vertoond, want het beste vermaak is (nog altijd) leedvermaak.

1- JEROME – CYCLED HIGHWAY (BIO)
Na releases op o.a. Music Man, Artform, Alola en Outland, verschijnt er nu een 12” van Jerome op het label van Vince Watson, Bio Recordings. Deze Vince is ook verantwoordelijk voor de fijne A-kant, met zijn remix van ‘Polyphonic Highway’. Jerome levert op de andere kant 2 gevoelige en sfeervolle tech-house/techno tracks af, die bij veel mensen in de smaak zullen gaan vallen. Binnenkort komt Jerome met een release op het Amerikaans Immigrant Records, waarna niemand meer om hem heen kan.

2- TECHNASIA – RECREATIONS (TECHNASIA)
Helemaal afkomstig uit Hong Kong, de stad waar Technasia resideert. Op deze 12” (deel 2) staan de breakbeat/elektro mixen van ‘Recreations’ , mixen van Technasia en Funk D’void. Mijn voorkeur gaat uit naar D’void’s remix, die erg diep is en veel sfeer uitademt. Even de oogjes dicht....

3- KENNY HAWKES – DANCE FOR ME (MFF)
Ik weet het, deze plaat is al een paar weekjes oud, maar ik had hem gemist. Gelukkig zag ik toch het licht, want deze plaat is wel erg vet! Een geil plaatje, zogezegd. Hawkes gebruikt een lekker vies basloopje en leukt een en ander op met de prettige vocalen van Kimra. Hawkes makes me dance!!!

4- DOBLADO – YOUR LOVE (CUSTICO )
Een nieuw label uit Italie, wat ook een beetje te horen is aan de cheesy stem in dit nummer. Maar ik kan daar goed mee leven, want het is wel een swingend werkje geworden. De mix waar het om gaat, is de Hard mix, een tribal-tech nummer met een lekkere baslijn. Wat die Spanjaarden kunnen, kunnen wij ook, dachten de heren van Doblado. Niet geheel onterecht overigens!

5- M’BLACK – LOOKING FOR DANGER (JELLYBEAN)
In het kader van de jaren 80 revival is de producer John Jellybean Benitez aan een comeback begonnen. Deze man produceerde legio hits in die tijd, ondermeer van Madonna. Hij heeft een eigen label, waarop hij als producer actief is. Deze plaat is niet door hem geproduceerd, maar door Matt Schwartz. ‘Looking for danger’ is een sfeervolle track, diep en toch lekker groovy. Er staan meer goede producties op stapel.

Klik hier om naar de tracks te luisteren

(toegevoegd:12-11-2002/09:57)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws