Luvdancin met Kenny Dope gedenkwaardige avond

Partyscene Redactie | 28 oktober 2002
headlines

"Stars do not come any bigger than this” zegt men in NYC, de thuisbasis van Kenny ‘Dope’ Gonzalez, en dat was meteen te merken bij aankomst in Paradiso. In de stromende regen stond er een geweldige rij voor de Amsterdamse poptempel. Bovendien was er voor Kenny een speciale djbooth ingericht. Er was ook een speciale VIP ruimte gemaakt op het podium.

Cassie 6, die op deze avond ook zijn nieuwe cd presenteerde trapte de avond af en kreeg al snel het publiek de dansvloer op. Helaas was de kwaliteit van het draaien niet echt om van naar huis te schrijven. Zowel de platenkeuze als het mixwerk was erg rommelig en zat niet goed in elkaar. Naast een gigantisch videoscherm en twee verdwaalde planten naast de djbooth was er aan de aankleding van Paradiso niet vel gedaan, al was dat allemaal bijzaak aangezien iedereen maar voor een ding kwam; Kenny Dope!

Kenny ‘Dope’ Gonzales is samen met zijn muzikale partner, “Little” Louie Vega het legendarische duo Masters at Work. Het duo dat vrijwel over de gehele wereld inmense poulariteit kent stond in een week, hetzij gescheiden ,in Amsterdam. Vorige week donderdag stond Louie Vega nog in Panama tijdens het Amsterdam Dance Event waar hij de zaal volledig op zijn kop zette.

Velen maakten zich van te voren ongerust of Kenny Dope ook daadwerkelijk zou komen opdagen aangezien hij al enkele malen verstek heeft laten gaan. Wij zelf hadden dit al drie maal meegemaakt en waren dan ook zeer opgelucht toen bleek dat hij ditmaal wel aanwezig was. Het optreden van Kenny Dope liet dan wel langer op zich wachten dan verwacht, maar dat is vergeven.
Van te voren was aangekondigd dat hij rond half een zou plaatsnemen achter de draaitafels, maar pas om half drie nam hij ook daadwerkelijk plaats en nadat wat technische problemen verholpen waren. Vrijwel meteen merkte je dat hier toch echt om een heel groot talent gaat. Waren de mixen bij Cassie6 soms nog wat krampachtig, bij Kenny Dope lag alles vloeiend in het gehoor en volgden de platen elkaar feilloos op. Kenny begon in de hem karakteriserende latin-achtige stijl. Het publiek kwam vrijwel meteen helemaal los en de sfeer zat er perfect in. Naarmate zijn set vorderde passeerden wat bekendere platen de revue en klonken ook een groot aantal eigen (nog niet gereleasde) producties en remixes uit de luidsperkers.

We kunnen zonder enige vorm van twijfel stellen dat het een zeer geslaagde avond was. De set van Cassie 6 was dan misschien niet helemaal je van het en de zaal was misschien niet helemaal afgeladen, ookal was het wel goed druk, maar de set van Kenny Dope maakte de avond toch een om nog vaak eens naar terug te denken…

(toegevoegd:28-10-2002/10:04)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws