Gemeente Velsen aangeklaagd na verbieden bootfeest

Partyscene Redactie | 9 maart 2002
headlines


Slechts 2 dagen voor het plaatsvinden van Dance Valley besloot de gemeente Velsen het bootfeest te verbieden. Volgens de gemeente Velsen zou het te gevaarlijk zijn om de feestgangers tussen de bussen door over te laten steken. Hiervoor bood DTF Productions diverse oplossingen, maar mevrouw Kalshoven - verantwoordelijk voor de openbare orde rondom Dance Valley, was niet bereidt om met DTF Productions om de tafel te gaan.

In plaats hiervan deed de gemeente Velsen een persbericht uit met een aantal voor DTF Productions zeer belastende verklaringen. DTF Productions zou niet over de juiste vergunningen beschikken en tevens hebben bekendgemaakt dat de boottocht was verboden. Mensen die al een kaartje hadden gekocht zouden volgens de gemeente hun geld terugkrijgen. Omdat DTF Productions dit nooit aan de gemeente heeft verklaard vindt het dat het nu recht heeft op een schadevergoeding, temeer omdat DTF Productions een noodoplossing vond in de vorm van een feest achter het Amsterdam Centraal Station.

Het persbericht van de gemeente heeft uiteindelijk een groot aantal bezoekers, die reeds in het bezit waren van een kaartje, op het verkeerde been gezet. De schadevergoeding is deels gebaseerd op de claims die bij DTF Productions zijn binnengekomen. Tevens is de goede naam van DTF Productions als opkomende organisatie binnen de bedrijfstak dance beschadigt.

Onderzoek van DTF Productions heeft uitgewezen dat de benodigde vergunningen wel degelijk aanwezig waren. De totale schade wordt geschat op € 18.000. De gemeente Velsen heeft nog geen reactie gegeven op de schadeclaim.

(toegevoegd:03-09-2002/14:36)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws