JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 13 augustus 2002
headlines


Toeristen opereren meestal in groepen, blijkbaar is het saamhorigheidsgevoel in de ons omringende landen erg groot.
Met name Italianen zul je zelden alleen door de stad zien zwerven.
Ze zien er ook allemaal hetzelfde uit.
Het overgrote deel van het toeristengepeupel verkeert in hogere sferen, wat we kunnen wijten aan het brede aanbod aan geestverruimende middelen. Dit komt hun verstaanbaarheid niet ten goede, maar dan willen handgebaren nog wel eens uitkomst bieden.
Ook valt het me op dat ze meestal op zoek zijn naar oude plaatjes, lopen we hier zo ver voor op de rest van de wereld? Ze komen zelfs om Hardcore vragen, waarop we ze hard lachend de winkel uitjagen.
Italianen, Fransen en Spanjaarden stellen hun vragen meestal in hun eigen taal, terwijl Duitsers dit op hun eigen wijze in het Engels proberen.

Een populair tijdverdrijf is ook het luisteren van plaatjes, het liefst 100 of meer. Maar kopen, ho maar…
Amerikanen geven je vaak hun visitekaartje voordat ze wat aan je vragen.

Veelgestelde vragen van toeristen gaan over het verkrijgen van drugs, de hoerenbuurt, of ze naar het toilet mogen en of er ook iets te doen is op maandag- of dinsdagavond
Kortom, toeristen zijn goed voor de economie, maar niet voor mijn humeur!

1- UMEK – FENATION / BUGGED OUT
Het Bugged Out label (UK), komt met 2 vette releases deze week. Oorspronkelijk was Bugged een clubnight, maar sinds kort hebben ze ook een eigen label. Deze 12” van de Sloveen Umek is de 7e release op het label. De tracks zijn een soort club/techno kruisbestuiving, erg lekker. Vooral ‘Jackaton’ zal de dansvloeren vullen (leuke sample!!). Top release!

2- UNDER PRESSURE – FEELS LIKE… / PHANTOM
Walter Ercolino uit Duitsland is al zo’n 10 jaar actief, maar ik had nog nooit van de beste man gehoord. Maar na deze release zal ik hem niet meer vergeten, want het is een goed geproduceerde 12” geworden. De mainmix is een mooi opbouwend techy nummer, maar het liefst draai ik de originele mix. Deze mix is diep, een beetje a la ‘Sfeermeister” Aril Brikha.

3- SMITHMONGER VS SOUNDHOG – SOUTHERN STRUTT /SPECIAL NEEDS
De beat komt volgens mij uit ‘Professional Widow’ van Tori Amos, daar komt nog een funky basloopje bij en een scala aan soundfx. Alle ingredienten voor een funkende track, wat dit ook blijkt te zijn. De ragga chants zijn ook een fijne aanvulling. Goeie plaat!!!

4- PHIL KIERAN – UP / BUGGED OUT
Ook deze Bugged Out release is een aanrader. Phil Kieran is goed op dreef in het nummer ‘Up’, een funky track met een Giorgio Moroder-achtige basloop. Wat een drive zit er in deze plaat, zeg!! Op de andere kant staat nog een aardige nu-disco track.

5- BANDO – ON SHIPBOARD /ISOGHI
Deze Spanjaard draait ook al zo’n 10 jaar mee en produceerde voor labels als Superbra, Primate, Session en Pornographic. Binnenkort komt hij ook met een eigen label, Patchwork Recordings. De liefhebbers van funky techno komen op deze 4-tracker ruimschoots aan hun trekken.

(toegevoegd:13-08-2002/13:13)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws