Soulvation is meer dan alleen een clubproject

Partyscene Redactie | 7 augustus 2002
headlinesSoulvation is meer dan een clubproject alleen, het is een energieke live act, getuige de zeer positieve respons van de bezoekers op festivals als North Sea Jazz, Dance Valley en Parkpop. Ook Radio 3FM reageert enthousiast en een live optreden in Denk Aan Henk (VARA) en That’s Live (BNN) volgen.
Het verhaal van Soulvation begint ongeveer zes jaar geleden. In 1996 ontmoet Ronald Molendijk de toetsenist Jeroen Rietbergen en er ontstaat een hechte vriendschap en bovenal een zeer productieve relatie. De eerste samenwerking tussen Ronald en Jeroen is het project 'Flat Earth Society' met het prachtige 'Deeper'. Het synthesizerwerk van Jeroen samen met Ronald's uitmuntende gevoel voor de dansvloer komen uitermate goed tot zijn recht en blijken prima te combineren. Releases als 'Lara's Move', 'Come Dancin', 'Ooh Baby' en 'South Col/North Col' volgen. Hiermee wordt de basis gelegd voor Soulvation.
Begin 2001 ontstaat het idee een album te maken. De eerste single ‘I Just Can’t Stop’ (juni 2001) wordt bijzonder goed ontvangen door Radio en TV en Soulvation wordt verschillende keren uitgenodigd om in de studio te komen spelen. Na de release van de tweede single ‘Flying into Love’ (oktober 2001), wordt in november 2001 het debuutalbum ‘Some Love’ uitgebracht via P.I.A.S. Het album is soulvol, jazzy en funky. Dit alles vergezeld door een swingende housebeat. Speciaal voor het album worden vader en dochter Dulfer uitgenodigd om een nootje mee te blazen op de tracks 'Doobies' en 'Hold On'.
Soulvation speelt 5 maal in een uitverkocht Ahoy tijdens “Vrienden Van Amstel” afgelopen februari. Molendijk en Rietbergen doen hun gigs live-on-stage samen met nog zes andere bandleden, waarvan elk een onmisbare functie heeft. Met Caro, Nova en Andy wordt de sound van Soulvation vocaal begeleid. Michel van Schie bast, Leendert Haaksma speelt gitaar en Jan van Duikeren blaast de trompet.
In mei 2002 wordt de nieuwe single, ‘Summer In The City,’ uitgebracht via de platenmaatschappij BMG. Deze cd-single is volledig opnieuw opgenomen en zal diverse remixen bevatten. Ook zal een nieuwe videoclip worden gelanceerd.

In het komende festivalseizoen zal Soulvation de diverse festivals en dance-events aandoen. Het nieuwe album zal eind van deze zomer verschijnen.
De nieuwe single 'Summer in the City' ligt in de winkel maar bij ons kun je hem winnen. Ga naar onze rubriek "WINNEN" en maak kans op deze single.

Soulvation bestaat uit:
Ronald Molendijk (beats/samples)
Jeroen Rietbergen(toetsen)
Michel van Schie (bas)
Leendert Haaksma (guitar)
Jan van Duikeren (trompet)
Caroline Dest (vocals)
Marloes Nova (vocals)
Andy Ninvalle (vocals)

(toegevoegd:08-07-2002/12:55)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws