Nederlandse animatie film wint grote prijs

Partyscene Redactie | 14 juni 2002
headlines


De Nederlandse animatie film Barcode heeft onlangs een internationale prijs gewonnen op het Internationale Animatie Film Festival van Annecy in Frankrijk. De regisseur, Adriaan Lokman is blij met deze onderscheiding. Naast regisseur is Lokman onder andere verantwoordelijk voor de website van Michel de Hey.
Barcode is een virtuele reis door het Nederlandse landschap. Op een abstracte manier zijn weilanden, dijken en steden in beeld gebracht. Toch is niks van dit alles herkenbaar. De hele film is opgebouwd uit paaltjes die met een bepaalde licht inval op een bijzondere manier in beeld zijn gebracht. “Ondanks dat de film heel abstract is herkennen mensen wel bepaalde dingen,” legt Adriaan Lokman uit. Lokman is ongeveer tweeëneenhalf jaar bezig geweest met Barcode. Erik Stok en Jeroen Verheij (Secret Cinema) zijn verantwoordelijk voor de muziek. In de film is de muziek heel veelzijdig. Van klassiek in het begin tot techno in het heftige middenstuk.

Overigens heeft Lokman bepaalde scènes uit de film gebruikt tijdens meerdere VJ sets die hij heeft gedaan met Secret Cinema. In de toekomst wil hij vaker VJ sets geven alleen stelt hij wel eisen. “Ik wil niet dat mijn werk als behang bij de dj set komt. Bij Secret Cinema hebben we goede afspraken gemaakt en dat werkt voor mij heel prettig.” Barcode is geproduceerd door Il luster Productions. In september kom er een tweede film van Adriaan Lokman uit. Deze is gebaseerd op een ijzersloperij en gaat The Shredder heten.

Meer info over barcode kun je vinden op www.lokman.nl en www.barcodemovies.com

(toegevoegd:14-06-2002/14:14)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws