LSDA countdown # 1

Partyscene Redactie | 22 april 2002
headlines



De tiende editie van dit spektakel zorgt altijd weer voor een hoop spanning onder de genomineerden, aangezien de LSDA is uitgegroeid tot de meest prestigieuze prijs in de dancescene.
In totaal zijn er veertien categorieën waarin gestemd kan worden, en per categorie zijn er vijf genomineerden. Omdat de LSDA publieksprijzen zijn, bepalen jullie de winnaars. De stemmen worden eerlijk geteld door een notaris, dus gesjoemel is geen optie! Om jullie een helder beeld te geven van alle genomineerden, gaan we vanaf vandaag elke dag een categorie belichten.

Nu laten we de genomineerden in de categorie Grootste Doorbraak aan het woord.

DJ Benny Rodrigues
Naam: Benny Rodrigues (BR)
Leeftijd: 19
Begonnen in: 1997
Bekend van: Nighttown

DJ Jani
Naam: Jani van Loghem (JL)
Leeftijd: 30 jaar
Begonnen in: 1999
Bekend van: Hotel Arena

DJ Jay Samuel
Naam: Jeroen Samuel Zeelenberg (JS)
Leeftijd: 26
Begonnen in: rond 1996 of 1997
Bekend van: Nighttown, Off Corso, Dance Vally, Impulz, Chemistry

DJ Lemon 8
Naam: Harry Lemon (HL)
Leeftijd: niet belangrijk
Begonnen in: 1985
Bekend van: Ministry/Bedrock

DJ Marco V
Naam: Marco Verkuijlen (MV)
Leeftijd: 34 jaar
Begonnen in: 1981/ 1982
Bekend van: Allerlei dingen

Partyscene: Hoe kijk je terug op het afgelopen jaar?
BR: “Met gemengde gevoelens. Het was een goed jaar. Ik heb veel gedraaid waar ik graag heb willen draaien. Zo heb ik veel extra ervaring op gedaan.”
JL: “Een jaar vol gebeurtenissen. Ik had wel eens zes boekingen per week. Maar daar heb ik van genoten. Voor mij was dit een jaar waarin veel gebeurde.”
JS: “ Het is een heel goed jaar geweest, vooral op mijn draai gebied.”
L8: “Het afgelopen jaar was vrij hectisch. Ik heb heel veel geremixed voor labels over de hele wereld, gemiddeld zo'n 1 per maand. De bedoeling daarvan was om meer exposure wereldwijd te krijgen en ik denk dat dat aardig gelukt is. Daardoor heeft het DJ-en ook een geweldige boost gehad en daar ben ik erg blij mee. Vooral omdat ik geen producer ben die draaien erbij doet maar eerder een DJ die daarnaast ook nog eens produceert. De balans is op dit moment perfect in evenwicht. Goed jaar dus.”
MV: “Een mooi jaar met veel hoogtepunten. Sensation en Innercity, internationaal succes met “ Godd” en “ Simulated” en natuurlijk de binnenkomst in de DJ Top 100 van het Engelse DJ Magazine.”

Partyscene: Wat is voor jou de waarde van de LSDA?
BR: “Veel waardering, omdat het een publieksprijs is. Het is niet alleen waardering voor jezelf, maar ook voor anderen.”
JL: “Ik vind dat het een hele leuke manier van verbintenis is tussen alle mensen uit de housescene. Ik had niet verwacht genomineerd te zijn, maar ik hecht hier toch veel waarde aan. Ik vind het erg leuk.”
JS: “ Klein beetje erkenning waar je al de tijd naar toe hebt gewerkt.”
L8: “ Het is interessant om jezelf te zien door de ogen van anderen. Zelf heb ik altijd wel een goed idee waar ik mee bezig ben en of ik op de goede weg ben. Ik heb er hard aan gewerkt om internationaal mee te tellen en de 'Dutch Vibe' over te brengen. Ik zou het wel fijn vinden als dat in het eigen Nederland gewaardeerd zou worden. Als artiest ben je toch altijd op zoek naar erkenning.”
MV: “Een vorm van erkenning voor het werk wat ik de afgelopen jaren heb verricht.”

Partyscene: Waarom denk je dat jij genomineerd bent?
BR: “Geen idee.”
JL: “Ik ben tegenwoordig op donderdag resident in Tonight, de nieuwe club van Hotel Arena. Die avond heet Players Inc en loopt erg goed, en ik denk dat mensen mij daar van kennen. In september 2001 heb ik een cd uitgebracht, dat heeft misschien ook geholpen!”
JS: “Ik hoop op m’n kwaliteiten als dj.”
L8: “Waarschijnlijk omdat ik in anderhalf jaar meer gepresteerd en geproduceerd hebt dan in alle jaren daarvoor. Daarnaast heb ik me beter kunnen profileren en weten mensen nu waar ik voor sta. Ik heb mijn eigen sound gecreëerd zowel als DJ en als producer en remixer. Daarnaast probeer ik de saaiheid en het elitaire imago van Progressive House te doorbreken en kwaliteit te combineren met het echte partygevoel waar het toch allemaal om te doen is. Als dit de redenen zijn waarom ik genomineerd ben heb ik voor mijzelf al gewonnen.”
MV: “Omdat ik veel in de picture ben geweest de afgelopen tijd.”

(toegevoegd:22-04-2002/12:32)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws