DJ Fanclub wil het eens over muziek hebben

Partyscene Redactie | 16 april 2002
headlines




"Popmuziek" i.p.v.
“club”, “trance”, “techno”, “progressive”, “house”, “jungle”, “mellow", “gabber” “breakbeats”, “electro”, “speed-garage”, “deep-house”, “nu disco”, “garage”, “UK-garage”, “drum&bass”, “breakbeats”, “goa-trance” en “Vader Abraham”...

De langverwachte nieuwe CD van Wally Tax is uit!

Jawel lieve kindertjes,

Nu meneer de columnist Mick Boskamp er als een haas van door is, kunnen we het over échte muziek gaan hebben. En van zo’n “housemelkende filosoof” (Welkom! Victor Brand!) hoeven we ook niet veel te verwachten... (Grapje!?) Gelukkig is daar DJ Fanclub nog... die elke week weer serieus en informatief uit de hoek komt...

Een modern sprookje
“Het jongetje met het langste haar.”

Lang, lang geleden toen jullie nog niet geboren waren was er al muziek. Muziek die werd gemaakt met een drumstel, een basgitaar, een gitaar een mondharmonica en zelfs soms met een steelgitaar of orgel. (Ja..., dat was nog vóór de computers!) En dan niet zo’n heel groot kerkorgel of synthesizer, maar gewoon: een orgel. Met al die verschillende instrumenten werd er dan vól tegen-aan-gegaan, net zo lang tot de oudere generatie er schande van sprak! Oftewel de popmuziek zorgde voor verontrusting bij de opvoeders! Nóg erger was het dat de jeugd van toen lang haar wilde dragen... vreselijk!

Lang haar?
En de allerergste jongeman van Nederland, de jongen met het langste haar dus, was ene Wally Tax. Die had zo’n ontzettend lang haar dat hij eens op nationale televisie (Ja, die bestond al: Nederland 1&2, volop keus dus...) alle jongens van Nederland opriep die langer haar hadden dan hijzelf zich te melden, waarna ze 100 gulden van Wally zouden krijgen... (100 gulden was toen nog veel geld, meer nog dan die EURO’s van nu!) Niemand reageerde, want niemand, nee niemand in het ganse land had langer haar dan Wally Tax! Een held was geboren...
En die held was de zanger van de band (er werd toen ook nog gezongen)!
Die band heette “The Outsiders” en zij veegden in die tijd de vloer aan met band’s als de Rolling Stones of Beatles....

Held!
Hij werd een held voor velen. Ook voor mij! Een voorbeeld! “Ik wilde ook lang haar!”! (En ik was pas 10 jaar...)
Lang haar was stoer. Daar kreeg je (later) alle meisjes mee! (Zeker in België, als je ook nog in het bezit was van een PUCH brommer. Dat noemden de meiden daar een “Easy-Ryder-motor” Enfin ik dwaal af...)
Afgelopen week is dus een nieuwe CD van die “held van toen” uitgekomen en het is beslist een mooie geworden! Dat Wally nu met muzikanten speelt die ook nog niet geboren waren, toen Wally Tax met zijn Outsiders de halve wereld veroverde (“Lock up, your daughters, here are “The Outsiders”) is logisch! Wally heeft vele beroemde muzikanten uit die tijd “overleeft”.
(Jimmy Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Keith Moon, Jezus...had ook lang haar, je weet wel van die musical...etc.)

Veel is er eigenlijk niet veranderd, lieve kindertjes! Waar vroeger de ouders bang waren dat de jongeren gehoorbeschadiging zouden oplopen van die lelijke “herrie” wat die popmuziek was, zo zijn er ook heel wat ouders geschrokken van de teringherrie die de “dance” is. Lang haar was schrikken vroeger, maar ook het massale kaalscheren van de “gabbertjes” heeft menig ouder in vertwijfeling gebracht: “Nee, toch niet mijn zoontje, of dochtertje?” En over de drugs nog maar te zwijgen: “Dat zouden mijn kinderen nooit doen; drugs nemen.” Nee, hoor. Tóen werd er geen drugs genomen door de jeugd en nú nog steeds niet!
Dus je ziet: weinig veranderd in dertig (30!) jaar.

Dus ben er maar zuinig op: Die helden van nu: Jullie favourite DJ’s. Wanneer we dertig jaar verder zijn, zullen we zien wie er nog een mix-CD-tje uitbrengt.
Ik ben benieuwd.
Snotver... over dertig jaar zit ik met een kale kop (zonder haar dus) in het bejaarden house, samen met Mick B. die dan nog steeds met John Digweed zit te SMS-en... voor zijn dagelijkse column voor PartyScene...
(Bejaardenhulp: “Néén!!! Opa Boskamp, opa Brands schrijft al dértig jaar Uw column! Hoe vaak moeten we dat nog zeggen? En John Digweed? Die bestaat niet écht! Die bestaat slechts in úw kale kop...?”)

En zij leefden nog lang en gelukkig?
Help!

Undercover
(Mick, bedankt! En Victor...? Welkom en sterkte!)

CD:
Wally Tax
“The Entertainer”
Virgin

Band bestaat uit:
Jan Smith, Robin Berlijn, George Oostdijk en Jan Hotman.
Nummers:
1 The Entertainer
2 It’s Gonna Hurt For Ever
3 Cloudburst
4 Liar
5 Never Too Far
6 Still Can’t Get You Off My Mind
7 Miss Wonderful
8 Yellow
9 Fake It Alone
10 As A Matter Of Fact
11 Mac mac Nasty
12 You & I

Undercover

(toegevoegd:16-04-2002/10:44)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws