JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 3 december 2002
headlines

Het is zeker zo dat een opvallende hoes je aandacht trekt aan de wand in de platenzaak en je dus eerder geneigd bent de plaat te beluisteren. Even wennen is het wel; kon je voorheen aan de hand van de hoes direct zien van welk label de plaat afkomstig was, nu gaat die vlieger niet (zo snel) meer op. Elk label heeft zo zijn eigen visie op hun nieuwe uitstraling, naar mijn idee niet altijd in hun voordeel. De grap is eigenlijk, dat de platen met de grootste aantrekkingskracht gewoon in een witte binnenhoes zitten met daarop vaak niet meer dan een songtitel of een bandnaam, de zogenaamde ‘White labels’. Voor de niet-ingewijden; dit zijn promotieplaatjes van platenlabels, bedoeld om een hype te creeren bij de Dj’s. Er worden er weinig van verspreid, dus je moet er snel bij zijn. De andere whites zijn mixen van bekende clubhits, met daaroverheen accapella’s uit andere bekende tracks, zeker niet goedgekeurd door de labels van de desbetreffende artiesen.
Hierbij speelt uiterlijk geen enkele rol meer en is er alleen de spanning van die witte binnenhoes, je moet gewoon weten wat erop staat. It’s all about the music!


1- PEACE DIVISION – DROPPIN DEEP EP 2X12” LOW PRESSINGS
Hoewel ik erg uitkeek naar deze release, moest ik erg wennen aan deze dubbelaar. Het tempo ligt een stuk lager dan we gewend zijn van Clive Henry en Justin Drake en er zit niet erg veel variatie in de tracks. Na een paar keer luisteren begint de plaat te groeien. De hit van de dubbelaar is ‘On the Bandwagon ‘, dat na de break pas echt tot leven komt. Sneaky plaatje!

2- PILLAVIN & ZIMBARDO – JUST ONCE 12” SONDOS
Tot twee weken geleden had ik nog nooit van deze heren gehoord. Nu releasen ze kort na de vorige, hun nieuwe 12” op het sublabel van Subliminal, Sondos. Veel percussie en stevige tech-house, hier en daar neigend naar Progressive. Vet!

3-SIJAY – CONTENTS UNDER PRESSURE 12” JUMP
Voor de liefhebbers van trommeltjestracks. De titeltrack is lekker funky door zijn snappy beats, terwijl ‘Planar’ een stuk steviger is. Als afsluiter is er het relaxte ‘Let me tell you something ‘. Al met al een erg prettige release.

4-DEVOX – GOTTA HAVE YOUR LOVE 12” DEVOX LTD.
Wie herinnert zich niet Mantronix, deze man scoorde in de jaren ’80 het na hit. Een van die hits was ‘Gotta have your love’, dat nu in een actueel jasje is gestoken door een stel creatieve Italianen. Mijn favoriet is de dubmix, met de vette baslijn uit het origineel en voorzien van allerlei coole sounds. Clubhit!

5- ANTOINE CLAMARAN – BASIC TRAXX TOOLS 12” BASIC TRAXX
Voor wie nog geen genoeg heeft van trommels en tribalgrooves, komt Basic Traxx met een collectie percussieve loops. Antoine Clamaran was zo vriendelijk een en ander bij elkaar te graaien, ik moet zeggen dat hij z’n best heeft gedaan. Voor de (minder) creatieve producers onder ons, is deze plaat ook erg handig.

Tekst: DJ Jefferson

(toegevoegd:12-03-2002/14:02)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws