Avondje techno op Stratumseind Eindhoven

Partyscene Redactie | 20 februari 2002
headlines



Sinds een paar weken is daar verandering in gekomen, de Rechter opende zijn deuren. Een paar weken geleden zette de rechter de toon voor een goede programmering middels een sterk openingsweekend. Deze vrijdagavond had men op Stratum echter de keuze uit twee tenten om aan zijn/haar techno behoefte te komen.

Vandaag stonden techno en US garage in de spotlight in de Rechter. Bij binnenkomst om half twaalf waren er slechts een paar mensen binnen. Tegen enen was de tent op z’n volst en dat was helaas minder dan je zou denken met zo’n line up. Opstart problemen zouden weleens de reden kunnen zijn van het geringe aantal bezoekers. De DJ’s (Daz Saund (UK) en Obi-1) draaiden techno die eerder tegen progressive aan lag dan techno, dat maakte voor het publiek weinig uit. Het publiek bestond uit toevallige De zaal waar US garage werd gedraaid (Rupert Jacks (UK) en Vrett) werd gezellig gedanst en gekletst. Het werd uiteindelijk een relaxed avond met fijne muziek.

Iets verderop op Stratumseind, vierde de underground techno haar hoogtijdagen in de Bakkerij. De Bakkerij is een verhaal apart, vroeger een coffeeshop nu een kroeg met in het weekend achterin een donkere zaal waar alternatief Eindhoven vertoeft. De sound system van Noise-R-Us produceerde oude gabber/acid die aan de ietwat snelle kant was. In tegenstelling tot de Rechter was het volle bak in de Bakkerij. Zitten bleek een moeilijke opgave, en kletsen al helemaal. Het geluid stond –op z’n zachtst gezegd- hard. Het publiek had het hier ook prima naar z’n zin en danste als een bezetene.
Het werd een bijzondere avond, zo twee verschillende tenten en stijlen. Maar, wel leuk.

(toegevoegd:20-02-2002/11:42)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws