Partyreport: Bass Galore @ Doornroosje

Partyscene Redactie | 27 november 2001
headlines



Het huist in een voormalig kraakpand waar jong en oud bij elkaar komen. De line-up is vrij indrukwekkend. Vorige week speelde Juan Atkins, in december komt het label Klang een feestje bouwen en ga zo maar door. Het pand bestaat uit drie zalen. Een hoofdzaal, een achterzaal en daartussen een café.
De avond werd gestart door B-Tek. Relaxte muziek om het publiek op te warmen voor wat er komen gaat. Het leek wel afgesproken werk, het publiek kwam en masse om twaalf uur binnen, en niet eerder. Even dacht men dat het tijd was voor Neil Landstrumm om op te komen. Maar, om twaalf uur nam Pure even de draaitafels over voor een uurtje.
De Engelsman Neil Landstrumm bracht een vrij experimentele set. Af en toe dreigde het wat langdradig te worden. Tegen het midden van de live set werd de muziek te hard voor de geluidsapparatuur van Doornroosje. De speakers begonnen bij elke basgeluid te ruisen. Vreemd genoeg werd hier pas veel te laat iets aan gedaan. Helemaal vreemd was dat Neil Landstrumm na zijn optreden zijn apparatuur zelf aan het opruimen was. B-Tek was toen al begonnen aan zijn set. Zijn platenkeuze was prima, maar ik miste 'soul' in zijn set.
Degenen die de 'soul' wel te pakken hadden, waren de heren van Bass Galore. Meeslepende house, met de bijhorende fluitjes en vrolijke bliepjes. Helaas was er niet al teveel publiek aanwezig om te dansen, maar het leek het duo niet te deren. Al dansend werden de platen opgezet en zorgden toch voor warmte bij de aanwezige dansers.

(toegevoegd:27-11-2001/11:37)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws