partyreport: Getaway @ Loos

Partyscene Redactie | 24 oktober 2001
headlines

Bij aankomst op Kabelweg 40A, was al snel duidelijk dat er heel wat Loos was in de grote loods.
Grote groepen mensen stonden te dringen en te duwen om zo snel mogelijk aan hun uitvlucht van de realiteit te beginnen. Het deed mij persoonlijk denken aan de scenario’s van de film Studio 54, aangezien ik de echte Studio 54 nooit heb mogen bezoeken.

Het idee dat ik had, werd bij binnenkomst bevestigd.
Er hing een hele goede underground sfeer en er was veel gedaan aan decoratie en acts. De mensen waren afgezien van een paar blabla’s, puur en goed gekleed.

De lichteffecten in de loods waren goed maar door de grootte van de omgeving was de kwaliteit van het geluid niet optimaal. Dit had geen gevolgen voor de boodschap van de muziek want die kwam bij het publiek goed over.

De bediening zag er goed uit en was vriendelijk en snel. Ook waren er genoeg sanitaire voorzieningen. Dit was goed voor de mensen die zichzelf letterlijk en figuurlijk moesten opknappen, en voor degenen die daadwerkelijk hun behoefte moesten doen. Lange wachttijden waren dus niet van toepassing.

Waar wel op gewacht moest worden was het loskomende publiek.
Rond een uur of één hing er nog een tamme sfeer. Brian S. stond op dat moment te draaien. Het publiek danste, maar was duidelijk in afwachting tot het feest werkelijk los zou barsten. Kort nadat 100% Isis het van Brian overnam, duurde het wachten niet lang meer.

Isis begon met simpele housemelodieën en bouwde haar set op naar
detroit-techno. Het publiek ging behoorlijk uit hun dak. Helaas werd rond half vier de muziek door één van de organisatoren stopgezet. Er werd aangekondigd dat de "Getaway" niet extra lang door kon gaan. Dit had allemaal te maken met het voorval van een week daarvoor. Een bezoeker die toen onwel werd, werd door de organisatie netjes volgens de regels door ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Als reactie heeft de gemeente de onbeperkte sluitingstijden van Loos teruggebracht naar de officiële tijd van 04.00 uur. Uiteraard was het publiek teleurgesteld. We werden getroost met het bericht dat er in December een nieuwe editie van de "Getaway" plaats zal vinden.
Dit zou eigenlijk de laatste "Getaway" zijn, maar Loos was zo vriendelijk om de organisatie nog een feest te gunnen. Dit leidde tot vreugde onder het publiek dat het laatste halfuur nog flink kon knallen.

In de "Getaway" café stonden Hepcat, Narouz en de Bootleg Bitches te draaien. De zaal was leeg maar gezellig. Deze gezelligheid haalde het niet bij wat er allemaal in de grote zaal gebeurde.

Om vier uur kwam het feest tot een einde, tot zekere ongeloof van de mensen die dachten dat ze nog zeker een uur door zouden gaan.
Het publiek heeft nog een halfuur staan stampen en schreeuwen voor één plaat. Isis schonk het publiek zelfs twee platen.

Toen ik later één van de organisatoren sprak en hem om een reactie over de avond vroeg, waren zijn woorden: “Ik weet even niks te verzinnen”,Dit zei voor mij genoeg. Ondanks de matige geluidskwaliteit en de vervroegde beëindiging van het feest hadden we de "Getaway" in Loos echt niet willen missen.

Tekst: Carlos Valdes

(toegevoegd:24-10-2001/15.01)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws