Robin Albers weg bij ID&T Radio

Partyscene Redactie | 31 augustus 2001
headlinesVol goede moed begon Robin Albers in juni aan een nieuw avontuur. Hij zou ID&T radio gaan leiden om er een ‘breed dance-station’ van te maken. Als belangrijkste uitdaging zag hij de verspeiding van dance-muziek in Nederland. Albers: “Ik ben er van overtuigt dat dance net zo’n plaats in moet nemen als bijvoorbeeld klassiek. Dance ís de klassieke muziek van nu.” Die kans werd hem echter niet gegund, zegt hij nu.
Volgens Albers is een ‘verschil van mening’ met de directie van ID&T de oorzaak van de breuk. Desgevraagd ligt Robin toe: “ID&T is een event-gericht bedrijf. Daardoor kijken ze vaak naar de korte termijn, naar het antwoord op de vraag: ‘wat levert het op?’”
Dit botste blijkbaar met Albers visie die er van overtuigt was en is dat het neerzetten van een radiostation tijd nodig heeft. “Ik heb presentatoren in het diepe gegooid. Een nieuw radiosation heeft tijd nodig om te wennen bij de luisteraars. Vanuit de directie van ID&T was men daar niet tevreden over. Zij wilden snel resultaat.” Toch heeft Albers het luisterbereik van ID&T Radio onder zijn leiding flink zien toenemen. “Ondanks dat ik met minimale middelen moest werken, zag ik het als een grote uitdaging om iets neer te zetten.” Miscommunicatie en een verlies van vertrouwen hebben daar volgens hem een eind aan gemaakt. Robin Albers voelt zich persoonlijk geraakt door het gebeurde: “Er is mij een passie ontnomen. Ik ging met ID&T radio naar bed en ik stond er mee op. Zelf m’n privé-leven begon er onder te leiden.” Albers laat weten zich weer op het produceren te gaan toeleggen. “Ik ga weer doen waar ik goed in ben.”
Olaf Boswijk van ID&T reageert op het vertrek van Albers: “Robin is per 1 juli 2000 begonnen bij SLAM FM met het programma For those who like to groove. Hij is per 1 maart 2001 als directeur radio aangetreden, dus uiteindelijk heeft hij ruim een jaar bij ID&T Radio (en voorheen SLAM FM) gewerkt.
Er is inderdaad door een verschil van inzicht en visie met de directie van ID&T Entertainment besloten om uit elkaar te gaan. Met nadruk wil ik stellen dat Robin Albers niet ontslagen is, maar dat door beide partijen is besloten de samenwerking te beeindingen. Ook het programma "For those who like to groove" zal niet meer worden uitgezonden op zaterdagavond.”
Michel de Winter, tot op heden algemeen directeur ID&T Entertainment, zal de functie van Robin Albers overnemen.

(toegevoegd: 31-08-2001/15:50)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws