Hotspot van de week: Nomads of Arabia

Partyscene Redactie | 23 augustus 2001
headlines


De rode draad die door de formule heen loopt, is ‘East meets West.’ Nomads smelt de twee culturen tot een geheel. Je kunt het terugvinden in het interieur, de kleding van het personeel (ontworpen door modeontwerper Aziz), het eten en de muziek. Resident dj Jimmy Jazz creëert zijn eigen sound door Arabische elementen te mixen met westerse dansmuziek. Het interieur is ontworpen door het welbekende designbureau Concrete (Supperclub, More).
Er zijn drie soorten verschillende ruimtes in het restaurant. Ten eerste Bahou. Deze ruimte is geïnspireerd op de verblijfsruimte van een woning waarin men gasten kan ontvangen zonder de overige bewoners van het huis te storen. De tweede ruimte in Nomads is Al’hubbah. Verschillende kleine ruimtes waar men zich kan afzonderen. Als laatste vind je de Wast ad-bar, vormgegeven als het centrale punt in een Arabisch huis, waaromheen zich het sociale leven afspeelt.
Bij binnenkomst moet je door een robuuste traditionele deur (à la supperclub). Hierna kom je terecht in de eerste ruimte, Bahou, waar een gastvrouw/gastheer je welkom heet en je jas ophangt. Er wordt dan vriendelijk verzocht de schoenen uit te doen die je kunt meenemen naar je tafeltje. Dan kom je terecht in gedeelte twee van het restaurant, Al’Hubbah. Het eetgedeelte bestaat uit een zestal kleine kamertjes waar men zich kan afzonderen. Je vindt er diepe banken waar je je heerlijk in kunt nestelen. Het eten zal geserveerd worden op grote koperen schalen die tussen de banken gezet worden.
Tot slot is er de Wast ad-bar. In het midden van deze ruimte staat een markant gouden tempeltje waaromheen men de gelegenheid krijgt om een dansje te maken.
Er is een dagelijks wisselend menu wat genuttigd kan worden vanaf acht uur. Het menu bestaat uitsluitend uit authentieke Arabische gerechten. Tussen 23.00 en 03.00uur is er nog de mogelijkheid om te kiezen uit de kleine kaart.
Er is een vrij ruime keuze aan drank. Je kunt genieten van een heerlijk kopje Marokkaanse thee, maar ook sprankelende champagne bestellen. Een aanrader is de dessertwijn die goed te combineren is met de Baklava.
Je kunt in Nomads terecht van 20.00 tot 03.00 uur. Alleen een drankje drinken kan natuurlijk ook.

Nomads
Rozengracht 133I
1016 LV Amsterdam
T: 020-3446401
F: 020-3446405
www.restaurantnomads.nl
info@restaurantnomads.nl
reservation@restaurantnomads.nl

Meer hotspots vind je in de Bacardi Hotspots.

(toegevoegd:23-08-2001/13:35)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws