Chi-Wai's Tokyo Stories

Partyscene Redactie | 6 juli 2001
headlines


Je zoekt naar lotgenoten die net als jij FOB (Fresh Of the Boat) zijn aangekomen in de hoofdstad van de Bento box en 3G mobiele telefoons.
De wijk Roppongi zou de plek bij uitstek moeten zijn om even zonder
frustratie Engels te ouwehoeren in de vele internationale bars en clubs. Vandaar dat ik afgelopen weekend een poging waagde nachtelijk Roppongi te verkennen, ondanks de vele negatieve verhalen over Amerikaanse mariniers azend op jong Japans vrouwelijk schoon en andersom.
Ik moet zeggen dat het mijn stoutste verwachtingen overtrof: een bonte verzameling bars van "Cooldown" niveau en clubs waar vrouwen voor de helft naar binnen mogen. Verder voeren Britney en ABBA de muzikale boventoon in een sfeer waar veel Japanse dames wanhopig de maat proberen te houden bij het waggelen van de heupen. Dit alles met als doel hun Westerse (lees: Amerikaanse) prins op the witte paard (lees: vliegdekschip) te ontmoeten.
Hoe ik het in dit oord van goedkoop (?!) vermaak heb uitgehouden, vraag ik me af, maar ik vermoed dat de verdovende werking van alcohol en het alternatief van een taxi rit a Fl 100 daar waarschijnlijk een grote rol in hebben gespeeld.
Het is nu 18.00 zondagmiddag. Ik herlees nog even de galspuierij die ik jullie net heb voorgeschoteld. Er verschijnt een glimlach op mijn gezicht van hier tot Amsterdam. Ik heb Roppongi van me afgschreven en denk aan het gerustellende vooruitzicht van aankomende vrijdag: Derrick May, Kevin Saunderson, 4 draaitafels, uitzinninge Japanse ravers en het immense Phazon sound system van Club Womb. Zonder twijfel een cultuur waar ik moeiteloos zal inpassen.

(toegevoegd: 07-06-2001/10:12)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws