Chi-Wai's New York stories

Partyscene Redactie | 5 oktober 2001
headlines


In de nacht van zaterdag op zondag hebben teams van de NYPD een inval gedaan in club Twilo. Op basis van overtreding van het aantal toegestane bezoekers en overtreding van bouwvoorschriften zal Twilo haar deuren voorlopig niet openen voor de vele Amerikaanse rave kids. Twilo is al tijden een doorn in het oog van NYC's zero tolerance beleid. Met name de 2 XTC doden in juni 1998 en juli 2000 hebben Twilo niet veel goodwill bezorgt bij de plaatselijke overheden.
Twilo had al sinds september vorig jaar geen caberet (club) vergunning meer, maar de rechter stond toe dat Twilo open bleef totdat de uitspraak van Twilo's hoger beroep bekend was. Nu is Twilo toch gesloten, omdat de club bouwwerkzaamheden heeft verricht, waardoor de vergunning voor het aantal toegestane bezoekers is komen te vervallen. Ook waren er problemen met nooduitgangen. (Kan iemand zich nog mijn stukje over Carl Cox vs. Tenaglia voor de geest halen?)
Advocaten van de gemeente NY hebben eerder al tevergeefs geprobeerd Twilo te sluiten vanwege het excessieve drugsgebruik. Twilo had sinds een tijd een eigen ambulance dienst voor mensen die een pilletje teveel ophebben. Ook is het gebruikelijk om mensen die meerdere pilletjes teveel ophebben te verbergen in geheime ruimtes i.p.v medische hulp in te schakelen. Dit allemaal om negatieve publiciteit te voorkomen.
Peter Sullivan, de advocaat van Twilo gaf het vlg. commentaar of FOX news: '' ...NYC verdoezelt het ware probleem en de ware reden dat Twilo is gesloten en dat is ''ravers onder invloed van drugs''. Hij benadrukte dat de gemeente al 3 jaar probeert Twilo te dwarsbomen en sluiten, maar dat dat tot nu toe niet succesvol is geweest. Twilo zal de beslissing aanvechten".
Loco burgemeester Rudy Washington gaf het vlg. commentaar: '' Ik verwacht dat het management van Twilo wederom hoger beroep zal aanteken tegen de overtreding van de bouwvoorschriften, maar dat kan me niks schelen. Als ik Twilo nu niet voor goed sluit zullen we elkaar spoedig weer tegenkomen in de rechtzaal.."
Na Tunnel en Limelight heeft het er dus alle schijn van dat Twilo het volgende doelwit van de gemeente New York zal zijn.
To be continued...

ltZ.
Chi-Wai

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws