‘Neem contact met me op als je mij kende tussen 1982 en 1987’.

Partyscene Redactie | 16 november 2000
headlines


Vanaf haar dertiende begon Carol aan een periode van elke nacht drinken en bijna elke avond bij iemand anders in bed belanden. Ze kon nergens anders slapen. Haar vader had zelfmoord gepleegd toen ze elf was, haar moeder bemoeide zich weinig met haar. Al heel jong verliet ze haar ouderlijk huis om te gaan zwerven, tussen tijdelijke kamers en mannen. Heel veel mannen. En vrouwen. Het enige waar Carol nog voor leefde was beroemd worden met haar bandje TOT.
Maar een succes viel er voor Carol in Manchester niet te behalen. Toen ze niet meer verder kon, vluchtte ze naar Londen. Om nooit meer terug te keren naar Manchester. Tot ze een jongen uit Manchester tegen kwam die allemaal verhalen over haar wist te vertellen die ze zich niet kon herinneren. Verhalen waarvan ze niet eens wist of ze waar waren.
Carol besloot naar Manchester terug te gaan met een camera om haar verleden te reconstrueren in een film met de titel: The Alcohol Years. In deze film komen de vroegere bedpartners van Carol aan het woord, die ze via een oproep heeft weten op te sporen. Haar oude bedgenoten waren niet aardig voor haar. ‘Je was een starfucker. Maar geen geslaagde starfucker – tweederangs’.
‘The Alcohol Years’ is een van de bijna 200 documentaires die zal worden vertoond tijdens de IDFA – International Documentary Filmfestival Amsterdam. IDFA 2000 vindt plaats van woensdag 22 tot en met 30 november in de Balie, Pathé City Theater en het Filmmuseum in Amsterdam. De openingsfilm van IDFA 2000 is Ajax – Daar hoorden zij engelen zingen. Deze documentaire geeft een heldere blik achter de schermen van de gesloten wereld van Ajax.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws