Interview: 'Event BEAT IT! voor het KWF viert het leven'

Peter Güldenpfennig | 15 november 2013
interviews


Op 22 november vindt BEAT IT! plaats, een dance evenement in de Maassilo in Rotterdam. Niet zo maar één, want de volledige opbrengst gaat naar de KWF Kankerbestrijding. Achter het evenement staat een team van gedreven vrijwilligers. Wij spraken met één van hen: Marieanne Versluys.

Als we Marieanne bellen, komt ze net uit een meeting gesneld met de organisatie van een aantal dj's en andere acts. Ze heeft het enorm druk, zo anderhalve week voor het evenement. Want naast organisator van het enorme evenement heeft Marieanne gewoon nog een baan. 'Mijn parttime baan is gewoon een bijbaan geworden. Ik ben sinds januari veertig uur in de week met dit evenement bezig en dat vind ik geweldig om te doen.'

BEAT IT! wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd en gelukkig hebben ze bijna alles gesponsord gekregen. 'Dat was een verrassing voor ons, ik had niet verwacht dat we zoveel medewerking zouden krijgen. Maar door met m'n wimpers knipperen, met m'n blonde haren te slingeren en vooral door een goed onderbouwd verhaal te hebben, hebben we dit bereikt', zegt Marieanne lachend. 'Lucien Foort was de eerste dj die toezegde. Daar zijn we op verder gaan borduren. Uiteindelijk hebben we van de gemeente de huur van de Maassilo gesponsord gekregen en een anonieme sponsor heeft de helft van het personeel voor ons betaald. Dat haalde de druk van de ketel af en het risico werd met elke sponsoring kleiner. Zo werd het ook steeds leuker om te doen.' Opbrengst-KWF-kankerbestijding-15-lager-dan-in-vorige-jaren

Een goede vriend van de organisatie, Teddy Pedigree Paul, is op 32-jarige leeftijd overleden aan lymfeklierkanker. 'Tot zijn dood was hij bezig om ervoor te zorgen dat niemand die pijn meer hoefde te doorstaan die hij had. Zijn laatste wens was om op zijn verjaardag feesten door heel Nederland te geven om 100.000 euro op te halen voor het KWF. Hij heeft in zijn laatste dagen zelfs nog interviews gedaan. Als hij dat kan, dan moeten wij gewoon iets terug doen', vond Marieanne.

De kaartverloop gaat momenteel prima, weet ze te vertellen. 'BEAT IT! wordt opgepikt door verschillende media en daar zijn we ontzettend dankbaar voor. We hopen natuurlijk dat we alle 5000 kaarten uitverkopen, de hele opbrengst gaat namelijk naar het KWF.' Op de avond zelf zijn er twee locaties waar je kunt doneren, ook via de website kun je geld storten. 'We gaan geen voorlichting geven of iets dergelijks, dat gebeurt al veel teveel. We gaan er gewoon een feest van maken, je moet het leven vieren! De doden halen we niet namelijk meer terug. Hiermee kunnen we ervoor zorgen dat er onderzoek wordt gedaan. Over twintig jaar is kanker niet meer dodelijk, maar een chronische ziekte geworden. Dat verzekerde professor Bernards ons in De Wereld Draait Door. Meer leven, langer leven en beter leven, dat is ons doel.'

Er zijn bij BEAT IT! vier area's om een zo breed mogelijk publiek te trekken: house, trance, legends en disco. 'We wilden het evenement niet alleen voor jeugd maken, maar voor iedereen die zou willen doneren aan het KWF. Aan alle leeftijden vanaf achttien is gedacht qua area's en muziekstijl.' Een oubollig feest hoeven we gelukkig niet te verwachten, overtuigt Marieanne ons. Dat kan ook bijna niet met de line up: Lucien Foort, Andy Jones, Dennis Ruyer, Andy Duguid, Salvador Deep, Carita la Nina, DJ Jurgen, David McKnight en vele anderen.

Als BEAT IT! een succes blijkt, zou de organisatie volgend jaar graag weer een dergelijk evenement organiseren. Maar voor nu moeten ze eerst zorgen dat alles de laatste paar dagen voor het feest op rolletjes loopt.

Kaarten voor BEAT IT! Zijn te koop via de website voor 20 euro. Aan de deur zijn ook tickets te koop, deze kosten 25 euro.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws