Nicky Romero: 'We gaan dit jaar met ADE iets doen wat nog niet is gebeurd'

Gean | 26 augustus 2017
interviews

We vroegen Nicky Romero (Nick Rotteveel) naar de nieuwe releases die we kunnen verwachten, en zijn feestje tijdens ADE.

Hey Nicky, hoe bevalt je zomer tour tot nu toe?

Ja, we zijn lekker aan het rondreizen in Europa, veel op de party-eilanden draaien. De grote shows zijn al geweest zoals Tomorrowland, die wil je gewoon goed doen.

Vandaag sta je op Mallorca, wat komt er nog allemaal aan?

Morgen staan ik op Dreambeach festival in Spanje gevolgd door nog een aantal shows in Spanje. 

Ben je dan nog wel eens thuis?

Ik was gisteren een dag thuis, hierna nog 2 dagen shows en dan ben ik op zondag weer thuis tot vrijdag. Vrijdag vliegen we naar Chicago, Atlantic City, Dallas en dan naar Vegas. Vanuit Las Vegas vliegen we weer naar huis, dan zijn we 4 dagen thuis en vliegen we vrij snel daarna naar Azië.

Je hebt laatst een ster op straat gekregen in Cyprus, hoe is dat voor jou?

Ja dat is heel bizar. Ik dacht eerst dat het een grapje was. Het is een lange weg met sterren, ik lag naast Chris Brown en Will.I.Am. Stel je voor dat ik daar ooit nog een keer op vakantie ga en dat je gewoon je eigen naam ziet staan. Dat is best bizar.

Je hebt vorige week een track gereleased met Cheat Codes genaamd 'Sober', nu 1 miljoen streams in 4 dagen.

Ja, gaat heel lekker. Het is niet echt een club track maar meer plaat voor Spotify. We zijn ook iets anders te werk gegaan dan ik normaal gesproken doe. Er komt binnenkort nog zo'n track aan, deze is wel iets meer in mijn straatje. Het is namelijk een samenwerking met Steve Aoki en Kiiara. Hij komt hopelijk eind deze maand of begin volgende maand uit.

Wat kunnen we veder nog verwachten van jou aan nieuwe tracks dit jaar?

Een samenwerking met Teamworkx komt er aan. Natuurlijk die nieuwe plaat met Steve Aoki en Kiiara. Ik ga nog twee solo platen releasen dit jaar, een plaat voor de club en de andere wat meer voor Spotify. Binnenkort word mijn officiële remix voor The Chainsmokers gereleased, ik hoop eind deze maand.

Dit jaar vier je 5 jaar Protocol Recordings, hoe is dat voor jou?

Ja dat is vet. We bouwen nu al 5 jaar lang aan ons label. Veel dachten dat het niet ging lukken door grote andere labels. Veel kleine labels worden ook gerund door major labels. We zijn een 100% onafhankelijk, we werken niet met een ander label. Alles komt echt bij ons zelf vandaan. We hebben het echt van de grond opgebouwd en daarom zijn we misschien ook niet de grootste maar we hebben wel een hele loyale fanbase. 

De echte Protocol family?

Ja, het is een beetje te vergelijken met een hotel: je gaat naar het Hilton Hotel of je gaat naar een boutique hotel. We zijn nooit zijn groot als dat mega hotel maar we zitten wel vol kwaliteit.

Als vooruitblikken dit jaar, je staat met Protocol Recordings (Nicky Romero & Friends) op Amsterdam Dance Event, kunnen we meer verwachten dan voorgaande jaren?

Wat is meer? Je kan wel iets verwachten wat er nog niet is geweest. Wat dat precies is kan ik nog niet zeggen maar ik ga wel iets doen wat ik nog niet gedaan heb. We willen ook wel de lat blijven verleggen. We hebben ook bijna alles al gehad. Als je kijkt wie er de afgelopen 5 jaar bij ons in de Melkweg zijn geweest; Tiësto, Martin Garrix, Afrojack, Dimitri Vegas & Like Mike, David Guetta, Armin van Buuren, Showtek, Fedde Le Grand, we hebben bijna iedereen al gehad. We hopen het publiek dit jaar weer te kunnen verrassen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws