Terugblikken met... Benny Rodrigues

Partyscene Redactie | 11 december 2009
interviews

"Een geweldig jaar voor house en techno!"

2010 staat voor de deur. En dat betekent dat we deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, terugblikken op 2009 en vooruitkijken naar het komende muzikale jaar. DJ's/producers, platenbazen en organisatoren delen hun hoogte- en dieptepunten met ons. Deze keer... Benny Rodrigues.

 

Jeff Mills is voor mij de grootste held van 2009Muzikaal hoogtepunt:

Alle sets van Jeff Mills dit jaar. De beste man lijkt de diepe duistere psychofuck-magie, die met name in zijn Axis-releases te horen is, vertaald te hebben naar de dansvloer en daardoor is hij in mijn ogen één van de weinigen grote namen die zoveel meer op de dansvloer probeert teweeg te brengen dan alleen ‘party’. Waar ome Jeff het de voorgaande jaren vooral in de ‘Purpose Maker’-hoek (ook leuk) zocht gaat, trekt ie het nu veel dieper en intiemer. Of dat nou een zaal voor 300 of 3000 man is, hij doet het gewoon en daarom is Jeff Mills voor mij de grootste held van 2009!


Muzikaal dieptepunt: Jeff Mills, zo DIEP als hij gaat tegenwoordig, doet bijna niemand hem na.... ;-)


Aanstormend talent gespot?

Conforce is een 22-jarige gast uit Terschelling en heeft mij met een tien tracks tellende demo in de zomer zwaar verrast en geïnspireerd. Ik draaide zijn eerdere releases op Rush Hour al, maar met zijn laatste tracks heeft ie mij echt omver geblazen: lang geleden dat ik zoveel mooie eerlijke Detroit/dub geïnspireerde techno heb gehoord van een relatieve nieuwkomer. Ik heb zijn tracks dan ook op elke gig (waar het kon) gedraaid en altijd wel de nieuwsgierige aagjes naar de cd-speler zien turen, hèhè.

 

Naast Conforce ben ik ook al een aantal jaar erg gecharmeerd van Niels Luinenburg a.k.a. Delta Funktionen. Niels komt uit het hoge Noorden (Leeuwarden) en begeeft zich meer in de donkere dubby techno-hoek met releases op Delsin en Ann Aimee (Delsin sublabel). Ondanks dat hij al wat langer bezig is, blijft het voor mij wel één van ‘de nieuwe namen’.


Free Your Mind Festival wint het haast elk jaar wel bij mij...Beste feest/ gig van het afgelopen jaar:

Free Your Mind Festival wint het haast elk jaar wel bij mij, dit jaar dus ook weer. Vooral vanwege de gezellige groep waar ik mee was en mijn b2b-set met Darko Esser in de technotent, als één na laatste act tussen Len Faki en Speedy J in....knallen dus!

 

Voldeed 2009 aan je verwachtingen?

Ik wilde in 2009 meer de nadruk leggen op het produceren en dat is me aardig gelukt, met verschillende releases op Be As One (Shlomi Aber), White Noise (Dave Clarke), Spinclub (Chris Liebing), Beyond (geheime grote Duitse dj…)- en Figure (Len Faki). De meeste tracks hebben ook veel support gekregen van de meest uiteenlopende dj’s (van Steve Bug tot The Advent en van Dennis Ferrer tot Richie Hawtin). Dus wat dat betreft ben ik helemaal happy, ja. Voor de rest had ik natuurlijk weer 101 plannen, die allemaal niet door zijn gegaan of (what a suprise) uitgesteld zijn.... maar daar heb ik elk jaar wel last van ;-)

 

Wat moet er beter in 2010?

Het ‘leven’ in plaats van het ‘geleefd worden’! In het kader daarvan heb ik besloten om in de 3e maanden van het nieuwe jaar geen enkel dj-optreden te doen.

Jouw top 10 favoriete tracks van 2009 (in willekeurige volgorde):

Pffff....hier kan ik dus echt niet aan beginnen! Sorry ;-) Tis echt een fantastisch jaar voor de electronische dansmuziek geweest. Zowel in de techno als in de househoek hebben vele tijdloze parels of functionele klappers hun weg van diverse producers naar de wereld gevonden.

Wel wil ik kwijt dat Delsin (en alle sublabels) en Rush Hour wat mij betreft weer dé labels van het jaar zijn geworden met allemaal GOUD-releases! Op Delsin bijvoorbeeld dat FANTASTISCHE Redshape-album en, en....ja precies, het is gewoon teveel om op te noemen ;-) Darko Essers album ‘Balans’ wordt door mij ook heel erg hoog aangeslagen. En dan met name de downtempo electronica tracks, die me een kant van Darko laten horen die ik nog niet eerder heb gehoord. Dat smaakt naar meer! As I said: een geweldig jaar voor house en techno!

MySpace Benny Rodrigues

Lees ook:

Terugblikken met… Maarten van Beusekom (Awakenings)

Terugblikken met… Paul Hazendonk

Terugblikken met... Adriaan Muts (Patronaat/ Full Spectrum)

Terugblikken met...Joris Voorn

Terugblikken met...Quince

Terugblikken met...Taras van de Voorde

Terugblikken met...Ingmar Hugen (Planet KL)

Terugblikken met... Lady Aïda

Terugblikken met...Nuno dos Santos

Terugblikken met...Steven Pieters

Terugblikken met... Martyn

Terugblikken met...Diephuis

Terugblikken met... Darko Esser

Terugblikken met...Michel de Hey

Terugblikken met...Steve Rachmad

Terugblikken met … Thomas Martojo (Dekmantel)

Terugblikken met...DJ Fusion

Terugblikken met...de L2P/ DJscene redactie

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws