Zo wordt het halen van je rijbewijs een feestje

Partyscene Redactie | 21 januari 2021
lifestyle

Ben jij van plan om binnenkort met rijlessen te beginnen, zodat je dat felbegeerde rijbewijs kunt bemachtigen? Met onderstaande tips maak je van het halen van je rijbewijs een feestje. 

Probeer er plezier in te hebben 

We snappen het best als je het halen van je autorijbewijs niet bepaald ziet als iets leuks. Toch kan het helpen om te proberen om er zoveel mogelijk plezier in te hebben. Door je te focussen op de leuke aspecten van het leren autorijden en niet op het ‘moeten’, kun je de druk verminderen en zo faalangst vermijden. 

Houd in gedachten dat het doel niet is dat je helemaal zonder fouten rijdt. Het gaat erom dat je zelfverzekerd rijdt en dat andere mensen met een veilig gevoel bij je in de auto kunnen stappen. Als je loslaat dat je perfect moet rijden, zal je ook minder van slag raken als je onverhoopt een foutje maakt. 

Kies een rijschool waarbij je je fijn voelt

De rijschool en vooral de rijleraar kunnen het verschil maken in hoe jij de rijlessen ervaart. Kies dus niet voor de eerste de beste rijschool, maar neem de tijd om goed te zoeken. Via de rijschoolzoeker kun je het slagingspercentage van rijscholen bij jou in de buurt vinden. Maar laat je niet alleen door het beste slagingspercentage of de goedkoopste prijs verleiden, minstens zo belangrijk is dat jij je comfortabel voelt tijdens het autorijden. Bij veel rijscholen kun je een proefles aanvragen, dit kan een goede indicatie geven. Daarnaast kun je vrienden en familie om advies vragen. 

Oefen online voor je theorie-examen 

Veel mensen vinden het leren voor hun theorie-examen het minste leuke gedeelte van het autorijden. De stof is redelijk saai en blijft niet altijd even goed hangen. Als je puur uit boeken leert tenminste. Je maakt het leuker en spannender voor jezelf door je theorie examen online te oefenen. 

Slaap goed voor het examen

Nadat je geslaagd bent voor je rij-examen, mag je natuurlijk naar hartenlust feesten. Maar de avond ervoor is het wel verstandig om je koest te houden. Ga op tijd naar bed en probeer een goede nachtrust te pakken. Slaap ook niet te lang: dit kan er weer voor zorgen dat je minder alert bent. Tip: eet van tevoren een banaan. Dit schijnt je concentratie een boost te geven. 

Laat niet te veel tijd tussen de rijlessen zitten

Een leuk onderdeel van het leren autorijden is om jezelf steeds te zien verbeteren. Om vooruitgang te kunnen boeken, is het belangrijk dat er niet te veel tijd tussen de rijlessen zit. Neem daarom in ieder geval wekelijks een les, maar liever twee keer per week. Daarnaast werkt over het algemeen een blokuur beter dan één les per keer. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws