Hoe neem je de volgende stap in bed?

Partyscene Redactie | 29 november 2022
lifestyle

Een vraag die iedereen zichzelf wel eens stelt: ‘Wat nu?’. Of je nu single bent en goed voor jouw eigen seksuele gezondheid zorgt of dat je dat samen met iemand doet, er komt een moment in bed dat je op zoek bent naar de volgende stap. Maar hoe weet je wat de volgende stap voor je is en hoe neem je deze?

Handig om te weten

Veelal beginnen tieners rond een bepaalde leeftijd met de grondbeginselen: ontdekken door middel van voelen en het gebruik van hun handen. Echter is het jaren later misschien toch een keer tijd om wat nieuws uit te proberen en jezelf beter te leren kennen. De basistools voor het verder ontdekken van jouw eigen lichaam zijn onder andere de vibrator, dildo en masturbator. Met de aanschaf van één van deze toys kan je voorzichtig de volgende stap nemen onder de lakens. Echter hoeft dit het bekende handwerk niet te vervangen, het is juist een goede toevoeging.

Samen een stap nemen

Als je samen wat spanning in bed erbij wil, is experimenteren een gezonde en stimulerende manier om dat voor elkaar te krijgen. In een relatie is het belangrijk altijd met z’n tweeën de dialoog aan te gaan. Neem daarom de tijd om met je partner te spreken over wat je zou willen uitproberen of vermijden. Geef je partner daarbij ook de tijd om hierover na te denk en erop te reageren. Sta open voor vragen en neem de tijd om jouw antwoord goed te formuleren. Samen kun je online ook verder kijken naar wat voor mogelijkheden er allemaal zijn en deze bespreken.

Opties voor twee

Ook samen kan er gebruik worden gemaakt van toys in bed. Dit kan worden toegepast als extra stimulatie maar ook als een manier om elkaars lichaam beter te leren kennen. Massageolies zijn hiervoor ook goed te gebruiken, een massage kan namelijk helpen bij de ontdekking en het ontspannen. Liever iets meer of minder controle? Dan is een lichte vorm van bondage een manier om dit uit te proberen. Het samenbinden van de polsen neemt wat controle weg bij de één en verleent deze aan de ander. Liever wel controle over de ledematen? Dan kan er bijvoorbeeld worden gekozen om een enkel en een pols aan uiterste einden van het bed te binden. Zo is er nog vrijheid om een been en een arm te gebruiken voor de één maar is er voldoende controle voor de ander.

Rekening houden met elkaar

Wanneer je iets nieuws probeert is het belangrijk dat je samen de tijd neemt om dit te bespreken. Niet alleen van te voren maar ook achteraf en zelfs tijdens het uitproberen kan je hierover praten. Zo kunnen partners elkaar aansturen en helpen begrijpen wat wel en niet werkt voor de ander. Wees ook nooit bang om nee te zeggen of aan te geven dat het toch niets voor jou is. Dit hoort allemaal bij het uitproberen van nieuwe dingen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws