TIDAL: de nieuwe streamingdienst

Eveline Meijer | 31 maart 2015
music


De eerste streamingdienst waar artiesten de eigenaar van zijn is gelanceerd: TIDAL. Onder meer Daft Punk, Deadmau5 en Calvin Harris zijn de eigenaren van TIDAL, waar je meer dan 25 miljoen tracks kunt vinden.

Volgens TIDAL heeft de dienst als voordeel dat de kwaliteit niet verloren gaat, aldus de website. Bovendien is het aanbod groot: met meer dan 25 miljoen tracks en meer dan 75 duizend video's ben je voorlopig niet uitgekeken. Fijn is ook dat er applicaties zijn voor Android en iOS, dus je kunt meteen genieten van de lekkerste beats op jouw smartphone.

Doel

Alicia Keys, wie ook een van de eigenaren van TIDAL is, zei tijdens de presentatie van de streamingdienst: 'Ons doel is simpel: we willen een betere service en een betere ervaring voor zowel fans als artiesten creëren. Dat is onze belofte aan de wereld.' Misschien ietwat optimistisch, maar tot nu toe ziet het er allemaal goed uit. 'We willen het belang van muziek in ons leven bewaren', vervolgde Alicia. Daarop citeerde ze Friedrich Nietzsche: 'Without music, life would be a mistake.'

Natuurlijk had ook Deadmau5 er iets op te zeggen, en dat deed hij zoals gewoonlijk op Twitter. 'Ja, dat is net gebeurd. Ongemakkelijk? Misschien. Maar ik geloof hier wel in!'

Mocht je TIDAL willen uitproberen, dan kan dat nu tijdelijk gratis! Je kunt de eerste maand gratis gebruik maken van de streamingdienst, daarna betaal je ongeveer tien dollar per maand.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws