Review: Miss K8 - Magnet (Album)

Wouter de Vink | 24 maart 2016
music

Miss K8 - Magnet

Het eerste album van Miss K8 is een feit! Het bleef in 2015 erg stil rondom de Oekraiënse dj, waarin ze slechts één track uitbracht. Geen paniek! Het geduld wordt beloond, want vanaf aanstaande zaterdag is ‘Magnet’ verkrijgbaar op Masters of Hardcore – Raiders of Rampage. Een release van twee cd’s, bestaande uit vijftien tracks en een mix-cd. En wij mochten dit album van the goddess of hardcore alvast onder de loep nemen. Lees hier of je dit album echt moet toevoegen aan je muziekcollectie!

Miss K8 – Magnet (CD1)

1. Icebreaker

Het ijs is gebroken en de toon is gezet. De originele titel van deze track is een ontzettende lekker opener met een kick waardoor je spontaan een bassface opzet. Deze track zullen we nog vaak gaan horen dit festivalseizoen, ook op de wat hardere raw hardstyle-sets.

2. Gravit8

De tweede track van dit album past volledig in het straatje van eerder gereleasede nummers als ‘Liquid8’ en ‘Hallucin8’. Vooral de gelijkenissen met de eerst genoemde zijn treffend. Toch is ‘Gravit8’ anders dan zijn voorgangers. Vooral de melodie is er eentje waarbij je voetjes over de dansvloer zullen schieten. Lekker nummertje, hoor!

3. Raiders of Rampage (met MC Nolz) (Masters of Hardcore – Raiders of Rampage Anthem)

Een vet feest heeft natuurlijk ook een vet anthem. Hij is een beetje anders dan zijn voorgangers: de kick is wat meer heavy, maar het klapt er lekker goed op! Het begint al bij de sirene’s die beginnen te loeien en die typische Masters of Hardcore-stem. MC Nolz weet de boel goed op te zwepen in dit nummer. Zo goed, dat je voor de drop sowieso meeschreeuwt met dit anthem: “MASTERS, of HARDCORE!”

4. Liquid8 (Ophidian Remix)

De eerste remix van dit album staat op de naam van Ophidian. Deze grootmeester heeft de elementen in de track ‘Liquid8’ zoveel mogelijk in tact gelaten. Toch merk je vanaf het eerste moment al dat hier een dikke laag Ophidian overheen is gegoten. De track klinkt wat technischer, is wat uitgerekt met een langere break-down, maar ook de toevoeging aan de ‘The World is Yours’-vocal klinkt erg lekker.

5. Bogotá (met Angerfist)

Miss K8 en Angerfist brachten ‘Santiago’ uit toen ze samen een gig in Chili hadden. Laatst mochten de twee weer naar het buitenland, ditmaal naar Colombia, en zo werd ‘Bogotá’ geboren. De kenmerkende kick van dit album komt weer goed naar boven dreunen. Toch moeten we zeggen dat deze track niet kan tippen aan zijn voorloper ‘Santiago’, al is dat natuurlijk een lastige opgave.

6. Magnet

Bij een track als ‘Magnet’ weet je dat deze het goed gaat doen op de dansvloer. Het nummer bevat een catchy vocal die continu in je hoofd blijft hangen. De track bouwt langzaam op, maar daarna heb je meer dan genoeg ruimte om die benen eens goed in beweging te krijgen.

7. Scream (met Radical Redemption & MC Nolz)

Hé! Deze kennen we al. Deze klapper stond namelijk ook al op het pas uitgebrachte album van Radical Redemption en dit was dan ook de enige track van Miss K8 in 2015. Ook hier horen we een vrouwelijke vocal, maar deze wordt aangevuld door MC Nolz. De screech in de track is erg origineel en gaat ontzettend goed samen met de windvlaag-kick.

8. Bloodrush (Destructive Tendencies Remix)

‘I should have fucked you up!’ Heerlijke sample, en dat vonden de heren van Destructive Tendencies nou ook. Zij staken ‘Bloodrush’ in een nieuw jasje en de drop is enigszins verassend. Recht voor z’n raap, met een dikke percussie, maar vooral hard!

9. Slam (met Noize Suppressor)

Een opvallende samenwerking! Deze twee dj’s zou je namelijk niet zo vlug in één adem noemen. Vanaf nu dus wel. Je hoort overduidelijk dat de sound van Noize Suppressor de overhand heeft in deze productie, want de distortion trilt van hier tot en met Tokyo in deze track. Een aardige track, al had de vocal wat ons betreft wel ingekort mogen worden tot aan de drop.

10. Breathless (Furyan Remix)

Voor deze remix heeft Furyan de elementen van de originele track wat uitvergroot. De samples zijn geloopt, de riffs worden tussentijds doorbroken, en er zit een dikke echo over de productie heen. Resultaat? Goed! Je gaat heerlijk mee op die synths en kick rolt lekker door het nummer heen.

11. Ultimate

Miss K8 houdt blijkbaar van het woordje ‘fuck’, want dit is al de zoveelste keer dat dit gevloek voorbij komt. Hebben wij hier problemen mee? Nee, tuurlijk niet! Dit kenmerkt haar sound, samen met de screams. Ook voor deze track (net als Breathless) is Jason Statham als inspiratiebron gebruikt. Echt bijzonder is deze track niet, maar is wel prima als tussendoortje.

12. The Poison

Het duurt niet lang voordat er gestampt kan worden op deze plaat. Oorspronkelijk is 'ie afkomstig van haar EP The Poison, maar deze mag natuurlijk niet ontbreken op het album. In aanloop naar de drop wordt de spanning lekker opgebouwd en, natuurlijk na het woordje ‘fuck’, gaat het helemaal los.

13. No More Jokes (Unexist Remix)

Het origineel van ‘No More Jokes’ is één van onze favoriete platen, dus (zo ongeduldig als we zijn) gingen we deze als eerste luisteren. Unexist heeft zich de track helemaal eigen gemaakt, met weinig breaks en een vlot tempo erin. Kortom: een lekkere technische ramplaat!

14. Blackout

Je kunt wel merken dat we bij het einde van het album aanbelanden, want de remmen gaan steeds meer los. Althans, het aantal BPM is ondertussen flink omhoog geschoten. Een fijne track om de set mee af te sluiten. Vooral de laatste drop bevalt ons erg goed!

15. Battlefield

De allerlaatste track van deze eerste cd. Heb je nog een beetje energie over? Dan is dit je kans om dat laatste beetje eruit te persen. De kortere maar scherpere kick slaat in als een bom en we zien het ook al voor ons dat deze track de dansvloer flink op zijn kop zet. Eén van de betere nummers van dit album!

Miss K8 – Magnet (CD2)

Deze cd bestaat uit een mix van 75(!) minuten. Erg handig voor in de auto, want je zult merken dat je binnen no-time je bestemming zal bereiken. De mix bestaat uit 22 tracks die voornamelijk van de eerste cd zijn gehaald. Maar hier zitten ook enkele eerder gereleasede toppers bij, zoals de ‘Unforgettable’-remix van Radical Redemption, het Dominator-anthem (met MC Nolz) en New World Order (met Angerfist). We gaan nou niet beschrijven hoe het allemaal in elkaar gemixt is, je zult deze cd gewoon lekker moeten luisteren!

Conclusie

Dit album is een must have voor elke hardcore-liefhebber. Na een korte stilte is Miss K8 helemaal terug (van nooit weggeweest) en wij weten wel zeker dat je deze track vaak voorbij zult horen komen dit festivalseizoen. De sound van Miss K8 is wat diverser geworden en we merken dat er meer gebruik gemaakt wordt van vrouwelijke vocalen en een ander soort kick. Niet alle tracks zijn even goed, maar dat is natuurlijk niet erg voor een album met vijftien tracks. Wij gaan deze in ieder geval helemaal grijs draaien. Great job, Miss K8!

Voor meer previews ga je naar het YouTube-kanaal van Miss K8. Wil je het album in huis halen? Ga dan naar de Masters of Hardcore-store.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws