Hardwell goes hardstyle met 'Wake Up Call'

Ivo Mollemans | 4 augustus 2016
music

Dat Hardwell van hardstyle houdt mag duidelijk zijn. De afgelopen tijd draait de DJ en producer steeds meer hardstyle nummers en hij heeft samen met Sephyx een remix uitgebracht van het nummer 'Don’t Let Me Down' van The Chainsmokers. Op Ultra heeft hij zijn eerste solo hardstyle track naar buiten gebracht en nu is deze track eindelijk uit via zijn eigen platenabel. Het nummer heet 'Wake Up Call' en in de track heeft Hardwell zijn eigen geluid goed weten vast te houden.

Hardwell's nieuwe track 'Wake Up Call' 

Het nummer heeft een intro van een hardstyle synth, welke tot een melodie gevormd is door middel van akkoorden op een manier zoals je die vaker in Hardwells tracks tegen komt. Het eerste gedeelte van de eerste drop heeft veel weg van een electro house drop op 150 bpm met een hardstyle kick eronder, maar slaat later over in iets wat beter hardstyle genoemd kan worden. De break maakt gebruik van dezelfde melodie als de intro, maar word versneld afgespeeld. De tweede drop is erg euforisch, wat ook wel te verwachten is als je de melodie hoort.

LEES OOK: NICE! Een nieuwe collab van Hardwell en Armin van Buuren

Hardwell op Ultra

Ben je benieuwd naar hoe dit nummer klonk op Ultra? Bekijk dan de video hieronder.

Het nummer is uigekomen via Revealed Recordings, het label waarvan Hardwell zelf de eigenaar is en zowel nieuwe talenten, als grote namen hun muziek graag op uitbrengen. Het label richt zich vooral op electro en progressive house, maar laten we hopen dat het aanbod van Revealed nog verder uitbrengt nu de grote baas zelf hardstyle begint te maken. Extra cool: het nummer is ook nog eens gratis te downloaden ook via de SoundCloud van Hardwell zelf.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws