Rät N FrikK en Wudstik releasen 'Door Hemel en Hel'

Freek Minderman | 28 juli 2017
music

Rät N FrikK hebben een flink portfolio opgebouwd de laatste jaren. Naast releases met Boaz van de Beatz, Jebroer en Anita Doth (2Unlimited) hebben ze ook remixes van Di-rect, San Holo en Billy de Kit op hun naam staan. Tijdens de ELF11 Tour waren de Haagse producers vollop aanwezig en hebben ze zalen compleet geruineerd. En dan doelen we niet op het decor van de tour van Jebroer, maar op het feit dat sommige zalen alleen nog maar genoemd zullen worden in geschiedenisboeken.

Nu hebben ze een nieuwe track met Wudstik uitgebracht. "De rauwe 'rocky' zangpartijen van Wudstik vertalen het bloed, zweet en tranen van de weg naar succes. We zijn trots op de unieke combinatie van een oer-Hollandse- en een internationale sound," vertellen Rät N FrikK. 

"Bijna iedereen die de beat hoorde adviseerde ons om een Engelstalige topline toe te voegen en het liefst ook door een zangeres ingezongen. Voor ons gevoel was dat een te voor de hand liggende keuze. Deze sound is in de US best populair maar wanneer hoor je zoiets nou met Nederlandstalige vocals? Juist daarom hebben we daarvoor gekozen. Jebroer heeft ons bij zijn album-release party voorgesteld aan Wudstik en hij was eigenlijk meteen enthousiast over het idee. We hebben toen afgesproken in een studio in Amsterdam en daar met z'n allen de track afgemaakt tot wat het nu is," legt het duo aan Partyscene uit, bij de vraag waarom er voor Nederlandstalige vocals is gekozen en hoe de track op Wudstik's bord is gevallen.

Beluister de track hieronder of klik hier om te downloaden/streamen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws