Joe Goddard - Harvest Festival (Greco-Roman)

Partyscene Redactie | 23 februari 2010
music

Muzikale fruitmand met een niet altijd even zoete nasmaak

Intro: Zanger en percussionist van electro-rock-pop-band Hot Chip, Joe Goddard, worstelt zich een weg door een ambient-electro-acid-poplandschap op ’Harvest Festival’. Waar de commerciële schaamteloosheid van Hot Chip-platen op deze cd achterwege blijft, wordt deze opgevuld met experimentele ambient-techno-soundscapes.

Genre: Electropop, Electrorock, indie-electro

Zanger en percussionist van electro-rock-pop-band Hot Chip, Joe Goddard, worstelt zich een weg door een ambient-electro-acid-poplandschap op ’Harvest Festival’Bijzonderheden: Wat het meest opvalt zijn uitschieters van Orbital - en The Orb-achtige schoonheid aan de positieve tot gemakkelijke Quentin Dupieux (Mr Oizo)-kopieën aan de negatieve kant. De opbouw is goed, maar Goddard laat toch de indruk achter dat hij zijn beste kruit al verschoten heeft in een paar nummers en ergens de draad heeft laten vallen. De eigenaar van een mooie, dromerige, David Sylvian-achtige stem die goed gedijt op de ‘detached’ elektronische muziek (zoals in ‘Lemon & Lime (Home Lime)’ - geeft ons het gevoel dat Goddard meer in zijn mars heeft. Wellicht is dit een tipje van de sluier. Meneer Goddard moet afslaan bij ‘Boards of Canada/Massive Attack’ en niet doorrijden naar het - toch al wat getreden pad - van die eeuwige electropop.

Hoogtepunt: Het openingsnummer, waarvan de titel refereert aan het spel, waarbij je met je handen op je rug met je tanden appels in een teil water moet omhoog zien te krijgen, is een prachtig ambient hypnotiserend nummer met een razendsnelle afwisseling van hoge en lage baslijnen; een soort eerbetoon aan The Orb in hun allerbeste jaren. Meesterlijk.

Dieptepunt: ‘Pineapple Chunk’is een stug ik-blaas-mijn-band-op-maar-er-kraakt-ook-nog-een-deur-op-de-achtergrond-en-ik-spoel-een-hamster-achteruit-nummer waar geen eer aan te behalen valt. Skippen.

Twijfelgeval, aanrader, of bagger: Twijfelgeval. Goddard heeft onmiskenbaar talent, wat op een paar nummers te horen is. Op het overgrote deel van de cd echter kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat hij zin had om te freaken op zijn synthesizertje.

Oordeel zelf: luisteren naar Harvest Festival

Luister ook eens naar: The Orb of Orbital

Joe Goddard / Hot Chip

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws