Kitsune Maison Compilation 4

Partyscene Redactie | 29 augustus 2007
music

De Fransoosjes flikken het weer

Intro: De trendy Fransoosjes van Kitsuné vertellen met hun Maison compilatie-album ons alweer voor de vierde keer waar we naar moeten luisteren. Nu moet je wat Fransen vinden altijd met een snufje Provencaalse kruiden nemen, maar deze keer valt er wel genoeg te genieten.

Genre: New rave, punkrock

De trendy Fransoosjes van Kitsuné vertellen met hun Maison compilatie-album ons alweer voor de vierde keer waar we naar moeten luisteren.Bijzonderheden: Het verleden heeft uitgewezen dat ze bij Kitsuné een goede kijk hebben op wat gaat scoren. Zo werd het ‘grote publiek’ aan Digitalism voorgesteld. En ook nu staat er een aantal veelbelovende bandjes en formaties op deel 4. Dat Fransen van hijgerige vocalen  houden is bekend. Darkel’s bevredigt die behoefte met het erg Air-achtige Be My Friend. Bij de Boys Noize remix van Feist’s My Moon My Man lijkt de volgende Daft Punk-adept zich aan te dienen en Hadouken’s Tuning In zal de Audio Bullys wel achter de oren doen krabben. Zo kinderlijk eenvoudig en aanstekelijk als Divebomb van The Whip kon Kraftwerk ze ook maken. Is de jonge generatie niet in staat om met originele ideeën te komen? Jawel! Dat deze nieuwkomers hun klassieken kennen, is alleen maar meegenomen. De genoemde gearriveerde namen hebben toch vooral als inspiratiebron gediend voor de nieuwelingen. Toch geven ze er totaal hun eigen draai aan. En dat klinkt vaak erg vet.

Hoogtepunt: De gecontroleerde herrie van Passions’ Emergency.

Dieptepunt: De Adam Sky-remix van Riot in Belgium ’s La Musique. Vakkundig de angel eruit gehaald. Schandalig.

Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Niet zozeer om op de hoogte te blijven, want een aantal tracks heeft het grote publiek al bereikt. Het is gewoon één van de grootste  feestplaten van de laatste tijd.

Oordeel zelf: luisteren naar Kitsuné Maison Compilation 4

Luister ook eens naar:

Kitsuné Maison Compilation 3

Kitsuné Maison Compilation 2

Kitsuné

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws