Sven Väth - Sound of the Seventh Season (Cocoon)

Partyscene Redactie | 20 december 2006
music

Superstar-dj blikt terug op bewogen seizoen

Intro: Al zeven seizoenen bivakkeren Sven Väth en zijn Cocoon-familie op het partyeiland Ibiza. Niet om te luieren, maar om keihard te feesten met als vaste hang-out Club Amnesia. Hoewel 42 jaar, heeft de Duitse technogod op dat moment de energie van een acttienjarige clubber die zijn eerste vakantie met zijn vrienden viert. Om dat vol te houden, last hij elk jaar in januari een ontwenningskuur van ruim een maand in om zijn lichaam en geest te zuiveren. Dat gaat meestal gepaard met een vakantie in het Verre Oosten. Voordat hij zijn koffers pakt, blikt ‘der technomeister’ terug op het afgelopen seizoen via twee schijfjes vol doldwaze partytechno.

Genre: house, techno en electro.
23 feestplaten vol house, techno en electro - beginnend met de minimal van Heartthrob, eindigend bij de freestyle technojazz van Cobblestone JazzBijzonderheden: Wie je ook spreekt over Sven Väth, je hoort altijd wel een nieuw hilarisch verhaal rondom de veertiger die maar niet volwassen kan worden. Als er voldoende flessen champagne, mooie vrouwen en vitamine E in de buurt van de Duitser zijn, gebeuren er gekke dingen tijdens zijn sets. Begin februari was ik daar getuige van, en wel in de Kristal Club te Boekarest - één van de vetste Oost-Europese clubs. Hoewel speciaal meegereisd met Michel de Hey voor een Nieuwe Revu-reportage, namen we ook een kijkje bij een optreden van de Duitse technogrootheid. Het werd een unieke zeven uur durende ervaring, want de man was in zijn nopjes. Daar was een reden voor. Middenin zijn set verdween de Duitse ceremoniemeester kort na elke keer een nieuwe plaat te hebben ingemixt vanachter de draaitafels. De eerste keer denk je aan een plasbeurt, de tweede keer aan een toast met de geluidsman, maar de derde keer gingen we toch echt even polshoogte nemen bij de dj-booth. En daar stond hij dan: backstage achter de gordijnen, zich druk ontfermend over dé Katja Schuurman van Roemenië - fles champagne in de ene hand, Roemeense billen in de andere. Met op de achtergrond de klanken van Joris Voorn’s dijenkletser ‘Many Reasons’, die een paar duizend toch al uitzinnige Roemenen tot waanzin dreef. Elke keer als Sven dat nummer hoort, zal hij terugdenken aan het Roemeense popje in de Kristal Club. Dat doe ik al, laat staan de Duitse hartenbreker die aan alle partytracks op de zevende Sound of the Seventh Season zijn eigen herinneringen koestert. 23 feestplaten vol house, techno en electro - beginnend met de minimal van Heartthrob, eindigend bij de freestyle technojazz van Cobblestone Jazz.

Hoogtepunten: ‘Many Reasons’, om meerdere redenen dus.

Dieptepunt: Laten we het er op houden dat ik geen fan ben van het soort muziek van Roman Flügel en aanverwanten.

Aanrader, dieptepunt of twijfelgeval: Aanrader. Sven Väth bouwt een feestje zoals hij dat deze zomer deed in Amnesia en in al die andere clubs die het afgelopen jaar door hem werden bezocht. 

Beoordeel zelf: luisteren naar The Sound of the Seventh Season

Luister ook eens naar: Sound of the sixt Season

Tracklisting:

CD 1:
01. Heartthrob - Baby Kate
02. Audion - Mouth to Mouth
03. Deetron - The After Life
04. Raudive - Here
05. Trentemoeller - Nam Nam
06. Misc - Movie 6:00 a.m.
07. Agoria - Code 1260
08. Planet Jazz - Monster
09. Adam Proll - Hummel
10. Tom Pooks - Pablos Assans
11. Gregor Tresher - The Now People
12. Dominik Eulberg - Bionik
13. Joris Voorn - Many Reasons

CD 2:
01. Jesse Somfay vs. Pheek - Galapagos Excursion
02. Andromat 5000 & Jan - Entracte Music
03. The Mole - In My Song
04. Guy Gerber - Ballet Dancing
05. Cobblestone Jazz - Dump Track
06. Solid Groove - This Is Sick
07. Tiefschwarz - Hey
08. Jamie Jones - Amazon
09. Tolga Vidan - Abstract Prologues
10. Roman Flügel - Mutter
11. Cobblestone Jazz - India In Me
12. Agoria - Kick The Peace

          Sven Väth draait vrijdag in de Maassilo          

Dames opgelet: vrijdagavond staat de Rotterdamse Maassilo in het teken van Sven Väth. Meer info vinden jullie in onze preview

Sven Väth

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws