Martin Solveig - In the house (Defected)

Partyscene Redactie | 3 oktober 2006
music

Martin Soulveig in the HouseIntro: Martin Solveig is een van de meest opvallende mannen uit de Franse housescene. Bekend als dj en remixer, maar vooral ook als producer van zijn eigen muziek. Nummers als 'I'm a good man', 'Madan', 'Rocking music', 'Everybody' en 'Jealousy' deden menig dansvloer al vollopen. Net als bij zijn bekende Parijse vrienden, was het 'Defected' die de stier bij de horens vatte, en Martin inlijfde bij deze houseserie.

Tekst: John

Genre: Van alles en nog wat.
Bijzonderheden: Na de heruitgave van zijn debuutalbum 'Sur La Terre' en de opvolger 'Hedonist' is het tijd voor een editie van 'In the House'. Na twee van zijn vrienden, Dimitri from Paris en Dj Gregory, is het aan Martin om te laten horen waar zijn muzikale voorkeur naar uitgaat. Nou, Martin is duidelijk de bonte hond in dit gezelschap. Hoezo, brede smaak? Van hiphop naar latin. Van gospelfunk naar uplifting house. Van soul naar electro. Van Detroit naar funk. Van rap naar disco en nog even een lekker stukje p-funk. Van mediterrane orgelhouse meteen maar door naar Manchester. Van booty naar deephouse, en van New Brazil ook nog eens terug naar retro Brazil. Niet elk stuk is even overtuigend. Martin's electro-selectie is bijvoorbeeld zonder meer het minste stuk van deze cd. Maar zeker op cd twee laat hij een heel verrassende kant van zichzelf zien, met een fijne platenkeuze. En voor wie ze nog niet had, is er op de derde cd ook een mooi overzicht van zijn eigen nummers te vinden.
Hoogtepunten: Dennis Ferrer, The Rebirth, Kurtis Blow, Francine McGee, Bugz in the attic, Monica Nogueira en Paperclip People.
Dieptepunt: Martins goede vriend, Bibi from Paris, met zijn 'zomerhit': Mc Mellowdee - And you don't stop.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Zeker cd 2.
Luister ook eens naar: DJ Gegory in the house

Martin Solveig

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws