Festivallen bij extreme hitte? Dit zijn de tips die je nodig hebt!

Partyscene Redactie | 4 juni 2020
nieuws

De zomer staat doorgaans bol van festivals. En ik denk dat we het er allemaal snel over eens zijn dat mooi weer een grote bijdrage kan leveren aan een topdag. Maar soms slaat het weer een beetje door en wordt het niet warm maar bloedheet. Richting de 40 graden bijvoorbeeld. Hoe overleef je zo’n dag zonder hinder?

Kleed je luchtig

Zorg dat alles wat je draagt luchtig is. Het liefst ga je zelfs in je zwemkleding het festivalterrein op. Geloof ons, je bent lang niet de enige die dat doet. Zorg voor luchtig ondergoed, een hemdje voor de heren en een topje voor de dames.

Goed smeren!

Deze spreekt voor zich, maar hij moet toch nog eens genoemd worden: smeer jezelf goed in tegen de hete zon en bescherm zo je huid.

Drink voldoende water

Wie veel zweet, moet veel drinken. Het is dan ook aan te raden om voldoende water of frisdrank te drinken. Drink gerust af en toe een biertje of wijntje tussendoor, maar houd het rustig. Gebruik je bijvoorbeeld ecstacy? Let dan ook dat je ook weer niet te veel drinkt.

Matig alcohol en drugs

Het gebruik van alcohol droogt uit en dat is gevaarlijk. Wanneer je heel veel zweet, is het verstandiger om water en/of frisdrank te drinken. Let vooral ook op met het gebruik van oppeppende middelen zoals XTC, coke, speed, etcetera. Zij veroorzaken extra verhitting in je lichaam.

Neem tussendoor rust

Af en toe even rusten is altijd belangrijk, maar nog eens extra belangrijk als het zinderend heet is. Zo kan je lichaam even afkoelen. Ga ergens lekker in de schaduw liggen met een slush puppy en geniet van het extravagante publiek dat voorbij loopt.

Breng een extra shirtje mee

Neem een extra t-shirtje mee naar het festival en leg deze in je kluisje. Zo kun je tegen het vallen van de avond jezelf even opfrissen en met een fris shirtje terug het festivalterrein op. Een deo-roller is ook handig natuurlijk. Let op: spuitdeodorant mag je niet meenemen naar festivals.

Vul je zouten aan

Wie heel veel zweet doet er goed aan om gedurende de dag óf direct na een festival zijn zouten aan te vullen. Door veel te zweten verlies je immers veel zout, en je lichaam heeft zouten nodig, net als suikers en andere mineralen. Een soepje of een portie chips zullen je goed doen.

Geniet!

Bedenk vooral dat het ook had kunnen regenen de hele dag. Dan heb je waarschijnlijk toch liever zomerse hitte, toch?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws