Party report: Harder Than Ever [zaterdag 15 maart 2014]

Peter Güldenpfennig | 19 maart 2014
party reports


Harder Than EverParty: Harder Than Ever
Locatie: Condor City, Den Haag
Prijs: €25,- in de vvk, geen deurverkoop
Wanneer: zaterdag 15 maart 2014, 21:00 – 04:00 uur
Line-up: Attaca, Audiofreq, Bass Chaserz, Chain Reaction, Dark Chemistry, E-Force, Endymion, Frequencerz, Hard Society, High Definition, Jack of Sound, Kevin Kaos, Ran-D,  Zero Sanctuary, MC: Axys
Reporters: Roy Teesing en Michael Prinsen

De organisatie achter Harder Than Ever, de So Unique Media Group, doet haar naam eer aan. Het Haagse Wilde Westen, Condor City, is dit keer het unieke decor voor dit Raw Hardstyle concept. Oorspronkelijk zou dit een van de laatste optredens worden van Gunz for Hire tijdens de Resistance Tour, maar helaas moest er een alternatief worden gevonden omdat dj Adaro - 50 procent van deze geweldige formatie - wegens gezondheidsredenen niet aanwezig kon zijn. Deze situatie, die door overmacht ontstond, werd geweldig, snel en zeer vakkundig opgelost. Je zou zelfs kunnen zeggen dat de huidige line-up meer divers en veelzijdig was dan het oorspronkelijke voorstel. Niet vreemd dan dat deze editie nog voor aanvang volledig was uitverkocht. Een zeer knappe prestatie wanneer in hetzelfde weekend meer dan zeven soortgelijke feesten zoals bijvoorbeeld Pussy Lounge, Bass Academy en Royal Madness werden gehouden.

And there's nowhere you can hide in the wild wild west!

Heel even waan je jezelf in het Wilde Westen wanneer je door de saloondeuren de houten wereld van Fun & Food Company binnenstapt. De locatie, in de volksmond nog steeds Condor City genoemd, voorziet normaal families en groepen van heerlijke Amerikaanse bbq´s en pannenkoeken. Deze avond werden uitsluitend zeer rauwe melodieën geserveerd om als dessert af te sluiten op 165 BPM. Als je dan ook nog eens aan het Westland grenst, waar hardstyle erg populair is, dan kan je erop rekenen dat iedereen zijn snoeimateriaal meeneemt en de hele tent gesloopt achterlaat. De locatie is goed bereikbaar te paard of met het openbaar vervoer en biedt een directe verbinding met de snelweg A4. Ook na het evenement kan je, na een kleine wandeling, de nachtbus richting de binnenstad pakken. Verder was er goed georganiseerde en gratis gelegenheid om de rijtuigen te stallen.

Howdy you do?

Voor Harder Than Ever waren zeer veel cowboys en cowgirls op de been om te voorkomen dat bepaalde mensen echt harder gingen dan ze ooit waren gegaan. Verfrissend genoeg droeg iedereen een grote glimlach en de sheriff en zijn team waren vriendelijk en behulpzaam. Bij de saloondeuren hoefde de bezoekers hierdoor niet lang te wachten en ook de leren jacks en cowboyhoeden konden snel worden opgeborgen. De keuze voor papieren bonnen was een ongelukkige en tevens te onduidelijk met een muntprijs van 1,30 euro. Dit kan ook de reden zijn geweest van de redelijke wachttijd bij de kassa.

Harder Than Ever

Even geen linedancing

De missie van vanavond kon niet duidelijker zijn, het moest harder dan hard. Deze boodschap werd goed begrepen door de legerhelden die alleen het meest rauwe geweld lieten horen deze avond. De Westlandse helden waren belast met het vuren van de eerste schoten. De zaal kwam maar langzaam op gang en de beats hadden harder gemogen.

Gelukkig werden al snel de kanonnen van E-force en Kevin Kaos tevoorschijn gehaald om vervolgens de rest van de avond alleen nog maar zwaar geschut in te zetten. De aanvallende linie met Chain Reaction, Frequencerz, Jack of Sound en Audiofreq zorgde voor totale vernietiging. Vooral die laatste generaal verraste veel aanhangers met precies het juiste rauwe geweld.

De absolute ironclad van de avond, Ran-d, liet maar weer eens zien hoe geweldig beide leden van Gunz for Hire ook individueel zijn. Onder zijn aanvoering werd collectief een vuist gemaakt die de beslissende stoot uitdeelde en de overwinning veilig stelde. De heren van Endymion zorgde voor het afsluitende vuurwerk en hiermee werd de avond echt harder dan ooit.

Old fashioned amusement

De sfeer was net zoals bij de vorige editie erg goed. Het publiek was wel echt een mengelmoes van toegewijde fans en het lokale uitgaanspubliek. Aan het begin was het geluid helaas te schel, maar de heren van So Unique hebben dit snel en vakkundig opgelost. Ran-d beschreef het als ouderwetse gezelligheid en kreeg het gevoel dat de fans begrepen wat hij als dj wilde overbrengen. Chain Reaction vond het een heel dik feest, puur en raw. De lasershow voegde ook echt iets extra's toe. Moos uit Honselersdijk wist het uitstekend te verwoorden: ' Ja dit is voor mij echt genieten! Kan niet ophouden met glimlachen!' Een ander vond het geweldig dat veel mensen gewoon lekker gek deden. Gewoon helemaal losgaan op hun eigen manier en dat is nou precies waar raw hardstyle om draait.

I'll take care of you

Harder Than EverDe betrokkenheid van de organisatie was duidelijk te merken. Als bezoeker kreeg je het gevoel alsof er goed voor je werd gezorgd. De aparte rookruimte geeft bijvoorbeeld aan dat er goed is nagedacht vanuit het bezoekersperspectief. Er was voldoende zitgelegenheid, een aparte bar en een open hummer met muziek. Persoonlijk had ik liever gezien dat er boxen hadden gestaan, zodat je geen minuut van het slopende geweld van de hoofdzaal had moeten missen. Jammer ook dat de heren geen gelegenheid hadden voor het wassen van de handen en de stallucht moeilijk is te verbloemen. Voor de hongerigen onder de feestvierders konden enkele broodjes worden besteld voor ongeveer twee muntjes, alleen er was helaas geen fruit en in het begin geen ijs. Voor twee muntjes kon bier, wijn en fris worden besteld, Redbull was drie muntjes en een mixdrankje zes.

So long Cowboy!

Als je goed kijkt is er altijd wel iets op te merken als bezoeker van een evenement, de vraag blijft echter altijd: hebben we ons vermaakt? Die vraag kan voor ons niet anders dan bevestigend worden beantwoord. Er werd ijzersterk gedraaid, het geluid was goed en de setting op deze unieke locatie valt niet te overtreffen. Deze organisatie heeft het begrepen en elke keer weer weten ze de bezoekers opnieuw te verrassen, waarmee de groep van toegewijde fans alleen maar toeneemt. Dit was dus met goede reden een uitverkochte editie en de trip naar het Westland zeker waard! Wij kijken nu al uit naar de volgende verrassing.

Plus

 • Goed geluid
 • Geweldige line up
 • Vriendelijke service
 • Breed drankenassortiment van A-merken
 • Overzichtelijke locatie met veel mogelijkheden
 • Toiletten gratis
 • Beperkte wachttijden

Min

 • Enorme hitte, slechte ventilatie
 • Papieren bonnetjes
 • Tweede set met 3 acts en 4 dj's te druk en niet hard genoeg
 • Mc was te rustig

Even voorstellen: Roy Teesing

Roy_TeesingWe spraken met Roy Teesing, party reporter voor Clublife Magazine en een allround expert op het gebied van hardstyle. We stelden hem enkele vragen over zijn grootste passie.

1. Wat heb je met raw hardstyle?
‘Het is echt de liefde van mijn leven, mijn grootste passie. Het beste kan ik het beschrijven aan de hand van het volgende verhaal:
Een van de beste DJ's van de raw scene, dj Adaro, staat wegens gezondheidsredenen een tijdje noodgedwongen langs de zijlijn. Hij is als persoon een geweldig mens, neemt altijd de tijd voor zijn fans en elke set probeert hij het maximale te geven. Nu merk je dat alle fans hem massaal steunen in deze moeilijke tijd. Dit is die toewijding, dit is waar raw om draait. Ik wil, om kort te zijn, het échte verhaal achter deze muziek vertellen. Te vaak wordt deze wereld geassocieerd met de verkeerde dingen.’

2. Maar waarom raw, wat heeft dat wat andere stijlen niet heeft?
‘Ik kan natuurlijk alleen maar spreken over mijn eigen ervaring, maar bij raw draait het fundamenteel om de muziek. Je kijkt om je heen op een hardstyle event en je herkent onmiddellijk de dedication bij andere liefhebbers, iedereen begrijpt elkaar. Er is nooit agressie en niemand maakt zich zorgen om hoe ze eruit zien. Ze staan er altijd en geven alles in support voor de artiesten, het draait niet om zien en gezien worden, daarom dus!'

3. Vind je het een goede ontwikkeling dat hardstyle ook bij het grote publiek steeds bekender wordt?
'Meer bekendheid betekent meer kansen voor organisatoren om het verschil te maken. Meer spelers op de markt zorgen uiteindelijk voor meer kwaliteit, want de gevestigde orde zal harder moeten vechten om hun plek te behouden. Dit geldt ook voor dj's. Je merkt dat als iets te populair wordt, veel toegewijde fans hun toevlucht zoeken in het rauwere geluid. Echter ook dit heeft een positief gevolg, namelijk dat hierdoor weer nieuwe muziekstromingen ontstaan. Ik kan beiden waarderen, alleen wat mij betreft moet het altijd gaan om het gevoel en om de muziek.'

4. En wat is je meest favoriete track allertijden?
'Rebel to the Grave', zeker weten! Het vertelt een verhaal, Ran­-D en Digital Punk streven naar het allerbeste, gaan door waar iedereen stopt, dit is echt pure magie voor mij.’

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws